Deelgemeente Charlois Rotterdam

Werkzaamheden Promenade Zuiderpark

De Promenade wordt vanaf deze week doorgetrokken tot het eindpunt van tramlijn 2 bij de Kromme Zandweg. De werkzaamheden vinden plaats op het voet- en fietspad tussen de Groene Kruisweg bij de oversteek op de Pendrechtseweg en Brammertstraat. Gemeentewerken is eind juni klaar met het werk.

Deze week beginnen de werkzaamheden om de Promenade Zuiderpark door te trekken in westelijke richting (foto: Gemeentewerken) Promenade

Om in het park oost en west beter met elkaar te verbinden is tussen Groene Hilledijk en Kromme Zandweg de Promenade aangelegd. Vanaf de Valkeniersweide komt men via een brug over de Vaanweg bij het Evenemententerrein. De route loopt vervolgens langs het Avontureneiland en de vergrote kanovijver, over de Zuiderparkweg en langs de nieuwe vijver naar de Dorpsweg. In de toekomst sluit de Promenade via een brug over het goederenspoor aan op Pier 3 in de Waalhaven.

De Promenade is bedoeld voor wandelaars, fietsers, joggers en skaters, maar ook geschikt om te flaneren of op een bankje te zitten. Langs de hele Promenade staan drinkfonteintjes en s avonds en s nachts is de promenade verlicht.