Gemeente Schagen

Torenwachters gevraagd

Tijdens de Westfriesche markten kunnen bezoekers aan en inwoners van de gemeente Schagen de gemeentetoren aan de Markt beklimmen en zo genieten van het uitzicht over Schagen. Voor de toren is de gemeente Schagen op zoek naar torenwachters voor 5 uur per week.

Algemene en functiespecifieke informatie
In de periode van 1 juli tot en met 19 augustus is de toren op donderdagen open voor het publiek. Wij zoeken een aantal torenwacht(st)ers, die zich in onderling overleg verdelen over de toren (entree-platforms-omloop). De toren is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Tijdens het optreden van de Westfriesche dansgroep wordt de toren voor het publiek gesloten (11.30 â 12.30 uur). Deze tijd is te gebruiken als lunchpauze.

Per keer worden er 4 tot 5 torenwachters ingedeeld. Daarnaast zijn er enkele reserve torenwachters die tot 9:30 uur telefonisch beschikbaar dienen te zijn voor invalwerkzaamheden.

De torenwacht(st)er moet minimaal 16 jaar oud zijn, of in de loop van dit jaar 16 jaar worden. De gemeente Schagen zorgt voor een ongevallen verzekering.

Als torenwachter draag je zorg voor:
⢠het zo nodig assistentie verlenen bij het beklimmen en afdalen (let op kleine kinderen);
⢠het naleven van het rookverbod op, rondom en in de toren; ⢠het tegengaan van het schrijven van teksten met viltstiften e.d. en het kerven in het houtwerk met zakmessen e.d.;
⢠de verkeersregeling voor het klimmende en dalende publiek (de trappen zijn niet breed genoeg om elkaar te passeren; het publiek moet daarom op tussenplatforms op elkaar wachten);
⢠het toezicht houden op het publiek op de torenomloop (niet overhangen, geen rommel naar beneden gooien e.d.); ⢠het schoonhouden van de toren.

Vergoeding
De vergoeding bedraagt ⬠20,-- per dag. De vergoedingen worden aan het einde van de dag bij het cluster Financieel Beheer in het gemeentehuis uitbetaald. Degenen die als reserve zijn geplaatst ontvangen geen vergoeding.

Aanmelden
Heb je interesse? Stuur dan een mail naar kim.ruiter@schagen.nl of bel, telefoonnummer 0224-210495.