Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 12-05-2010

Fietser raakt ernstig gewond bij verkeersongeval

TILBURG: De politie behandelde dinsdagavond 11 mei 2010 een aanrijding op de Spoorlaan in Tilburg. Bij dit ongeval raakte een 23-jarige fietser ernstig gewond. Het slachtoffer liep schedelbreuken op en wordt verpleegd op de Intensive Care afdeling van het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen van dit ongeval.

Het ongeval gebeurde omstreeks 22.35 uur toen het slachtoffer ter hoogte van het NS-Station de Spoorlaan overstak. Hij kwam in botsing met een 35-jarige Tilburgse automobiliste. De vrouw kwam met haar grijze Daihatsu Copen (sportmodel) vanaf de Hart van Brabantlaan en reed in de richting van de Heuvelring. Bij de verkeerslichten moest zij vaart minderen.
Toen ze weer optrok stak het slachtoffer onverwacht met zijn fiets de Spoorlaan over. Hij werd daarbij in de flank aangereden en kwam ten val. In eerste instantie leken zijn verwondingen mee te vallen, want hij was aanspreekbaar.

In het ziekenhuis werden ernstig hoofdletsel vastgesteld. De 23-jarige Tilburger had zijn rechter kaak, jukbeen en oogkas gebroken. Daarnaast was er sprake van twee breuken in de schedel en een zware
hersenschudding. Het slachtoffer is daarom opgenomen op de Intensive Care afdeling.

Het vermoeden bestaat dat de man bij zijn val mogelijk op de stoeprand terecht is gekomen.
Er is echter nog geen duidelijkheid over de exacte toedracht van dit ongeval. De politie roept daarom eventuele getuigen op om zich via 0900 88 44 te melden.

Veelpleger steelt kipfilet

TILBURG: Een 56-jarige Tilburgse veelpleger is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld na diefstal van kipfilet. De man werd dinsdagochtend 12 mei betrapt in een supermarkt aan het
Korvelplein. Na zijn betrapping intimideerde hij het winkelpersoneel. Uit zijn jaszakken kwam kipfilet en gehakt tevoorschijn ter waarde van 33,84. De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer 'veelpleger valt. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Woningbrand leidt tot ontdekking hennepkwekerij bij de buren

TILBURG: Brandweer en politie rukten in de nacht van dinsdag 11 mei op woensdag 12 mei 2010 uit voor een woningbrand aan het Pater van den Elsenplein in Tilburg. De brand werd omstreeks 00.30 uur ontdekt en was ontstaan op de zolderverdieping van het huis. Omdat er sprake was van meerdere brandhaarden, bestaat het vermoeden dat er sprake is van brandstichting. Dit wordt door de politie nader onderzocht. Er raakte niemand gewond en de woning brandde geheel uit.

Vanwege de rookontwikkeling werd de naastgelegen woning ook ontruimd. Toen de brandweer deze woning inspecteerde, stuitten de brandweerlieden op een hennepkwekerij. In de wietplantage werden 60 hennepplanten opgekweekt. De aanwezige bewoonster (41) werd door de politie verhoord wegens overtreding van de Opiumwet. De aanwezige hennepplanten en de kweekinstallatie werd door de politie in beslag genomen.

Zoon des huizes wordt aangezien voor inbreker

TILBURG: Op dinsdagavond 11 mei pakte de politie twee jongemannen (20) in de Elgarstraat. Vanwege hun verdachte gedrag leek het erop dat ze op inbrekerspad waren. Achteraf bezien bleek het om een misverstand te gaan.

Rond 19.45 uur meldden omwonenden dat er vermoedelijk werd ingebroken in een woning waarvan de bewoners op vakantie waren. Bij het zien van politie vluchtten twee mannen weg bij de woning. Een van hen (naar later bleek: de zoon des huizes) ging er via de platte daken van garageboxen vandoor. De agenten achterhaalden het duo, waarna ze mee moesten naar het politiebureau. Bij onderzoek bleek dat er geen braaksporen of andere zaken waren die duidden op een misdrijf. De zoon des huizes was voor de politie op de vlucht gegaan omdat er nog een vonnis voor hem openstond. Nadat dit aan hem was uitgereikt, zijn hij en zijn vriend weer in vrijheid gesteld.

Acht arrestaties in hennepzaak

TILBURG: De politie heeft in de nacht van maandag 11 mei op dinsdag 12 mei acht personen gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De verdachten werden om 00.20 uur aangetroffen in een woning aan de Kruizemuntweg. Er werd op dat moment hennep verwerkt. De politie kwam in actie na klachten van omwonenden over verdachte omstandigheden in combinatie met een sterke wietlucht. Bij controle werden in de woning acht personen aangetroffen die bezig waren met het knippen van henneptoppen.
Het gaat om 6 mannen (40, 34, 26 ,24, 31 jaar) en twee vrouwen (23, 25, 37 jaar). Vijf van hen wonen in Tilburg. De 34-jarige man is afkomstig uit Bulgarije. De 37-jarige en 25-jarige vrouw komen uit België. De aanwezig drugs werden door de politie in beslag genomen. De arrestanten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-05-2010 13:46 | © Regio Midden en West Brabant |