Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 12 mei 2010

Opknappen van Alkmaarse Eilandenbuurt dit jaar van start

Dit jaar start de gemeente Alkmaar met het opknappen van de Eilandenbuurt in de wijk De Mare. Het college heeft gisteren het definitieve ontwerp vastgesteld. De herinrichting van de Eilandenbuurt maakt deel uit van het programma dat de sociale structuur en de leefbaarheid in de wijk De Mare wil verbeteren. Het doel is de kwaliteit van de leefomgeving in de buurt te verbeteren en tegelijkertijd de bewoners bij de buurt te betrekken.

Meer kleur
In het ontwerp is gekozen voor meer kleur. Dit komt tot uitdrukking in de nieuwe bestrating, het groen en de nieuwe speelplaatsen. Daarnaast krijgt de noordelijk gelegen groenstrook een overzichtelijker uiterlijk, wat de veiligheid ten goede komt. Ook het verbeteren van de straatverlichting heeft de veiligheid in de buurt bevorderd. De verlichting was oranje, maar is eind vorig jaar al vervangen door wit licht.

Samenwerking
Het ontwerp voor de openbare ruimte van de Eilandenbuurt is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een bewonerswerkgroep en woningcorporatie Woonwaard. Bij het ontwerp van het veld aan de Arubastraat waren ook leerlingen van het Daltoncollege betrokken. De wensen van de bewoners van de Eilandenbuurt - jong en oud - en de wensen van de jeugd van het Daltoncollege waren uitgangspunt voor de landschapsarchitect. Het definitieve ontwerp is op 1 april 2010 gepresenteerd aan de bewoners van de Eilandenbuurt.

In de komende maanden werkt de gemeente het ontwerp verder uit en wordt een aannemer gecontracteerd. In november of december 2010 gaan de werkzaamheden van start.


Noot voor de redactie,