Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 12 mei

Alkmaar, 12-05-2010 o 14.15 uur

Vermiste IJsbrand van Breugel terecht

Den Oever, woensdag 12 mei

De 44-jarige IJsbrand van Breugel, die sinds 12 april vermist was, is terecht. Een getuige zag de man woensdagochtend op straat lopen in de richting van zijn woning. De politie ging naar de woning van de vermiste man toe en trof hem thuis aan. Hij wilde niets kwijt over waar hij de afgelopen weken verbleef.

Veel bestuurders gecontroleerd bij verkeerscontrole

Alkmaar, dinsdag 11 mei

Bij een grote verkeerscontrole op de Smaragdweg dinsdag van 15.00 tot 20.00 uur werden veel bestuurders gecontroleerd. Politie Noord-Holland Noord houdt regelmatig controles met als doel de verkeersveiligheid te bevorderen, maar ook om eventuele strafbare of criminele activiteiten op te sporen. De politie voerde de controle uit in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Douane, Rijksdienst voor het Wegverkeer en Belastingdienst.

De meeste boetes werden uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Ook waren er negen bestuurders die reden terwijl hun rijbewijs is ingevorderd. Er waren zes bestuurders met te gladde banden en vijf die geen deugdelijke verlichting hadden op hun voertuig. Verder werd er onder andere bekeurd voor overbelading van de aanhangwagen, het niet hebben van een kentekenplaat en voor geluid van de uitlaat. Er werd meer dan duizend euro aan openstaande boetes geïnd.

Door de belastingdienst werden twee autos in beslag genomen omdat de bestuurders ter plekke niet hun openstaande belastingen konden voldoen. Er werden enkele duizenden euros aan belastingen geïnd.

Er ontstond een lange file door automobilisten die op de rem gingen doordat zij motoragenten zagen. De controle werd vanwege de file enige tijd stil gelegd zodat het verkeer door kon stromen.

Aanhoudingen voor vernielingen in slooppand

Den Helder, dinsdag 11 mei

Acht jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar werden dinsdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden op de Marsdiepstraat. Een wijkmeester van een woningstichting reed richting de Eemstraat en zag dat er uit een pand vanaf twee of drie hoog een glasplaat uit een raam werd gegooid. Het pand staat op de nominatie gesloopt te worden, maar moet nog verkocht worden aan een sloper, inclusief de restinboedel. Op het moment dat de wijkmeester polshoogte ging nemen zag hij meerdere mensen uit de woningen rennen. In het pand bleken voordeuren te zijn ingetrapt, keukenkastjes en deuren van kelderboxen te zijn vernield en ramen van kelderboxen te zijn ingegooid. De wijkmeester belde de politie. Deze maakte een zoekslag in de omgeving en trof acht jongeren aan op de Marsdiepstraat. Zij voldeden aan het doorgegeven signalement. De acht werden overgebracht naar het politiebureau. Later melden nog tien tot vijftien jongeren zich aan het bureau. Zij gaven aan medeverantwoordelijk te zijn voor de vernielingen. Hun namen zijn genoteerd. Zij zullen later een uitnodiging krijgen om aan het bureau te komen. De aangehouden jongeren werden s avonds heengezonden. Tegen hen wordt dossier opgemaakt wat naar Justitie gaat.

Aanhoudingen na straatroof

Alkmaar, woensdag 12 mei

Een 22-jarige vrouw uit Hensbroek en een 25-jarige man uit Heerhugowaard zijn woensdagochtend rond 01.15 uur op de Zijperstraat. Een 21-jarige vrouw uit Alkmaar fietste over de Noorderkade. Zij moest stoppen bij de spoorwegovergang omdat de slagbomen naar beneden gingen. Er stond een rode auto achter haar, die toen de slagbomen weer open gingen optrok maar voor de vrouw op de fietsstrook stopte. Uit de auto stapte een vrouw met een witte pitbull. De fietsster moest haar tas aan de vrouw afgeven. Nadat de vrouw de tas had gepakt, stapte zij met de hond weer in de auto die snel optrok en vertrok. Het slachtoffer belde een bekende, die meteen naar haar toekwam. Zij belden samen de politie. Op dat moment kwam de auto weer vanaf de andere kant de spoorwegovergang over rijden en reed er ook een politieauto langs. De vrouwen hielden de politieauto aan. Deze ging meteen achter de auto aan. Op de Zijperstraat werd de bestuurder en zijn passagier aangehouden. In de auto werd de tas van het slachtoffer aangetroffen met de pitbull op de achterbank.

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, dinsdag 11 mei

Een 39-jarige automobiliste en een 37-jarige automobilist, beiden afkomstig uit Obdam, raakten dinsdagavond rond 18.00 uur gewond bij een verkeersongeval op de Krusemanlaan. De 37-jarige man reed in de richting van Obdam en wilde na de verkeerslichten linksaf slaan de van der Weydenstraat in. Hij liet een auto afslaan, maar zag niet dat hierachter de 39-jarige vrouw reed. Er ontstond een aanrijding. Beide bestuurders werden met onbekend letsel door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Controle op 50-km wegen

Castricum, dinsdag 11 mei

Op de Oranjelaan werd dinsdagmiddag van 15.30 tot 16.45 uur gecontroleerd op snelheid. 561 Bestuurders passeerden de controle. Er werden zeven overtredingen geconstateerd op deze weg waar 50 km/u is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/u.

Heiloo, dinsdag 11 mei

Op de Kennemerstraatweg werd dinsdagavond van 19.00 tot 21.30 uur gecontroleerd op snelheid. Op deze weg waar een maximum van 50 km/u passeerden 1012 bestuurders de camera. Er werden 160 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Controle op de A7

Abbekerk, dinsdag 12 mei

Op de Rijksweg A7 werd dinsdag van 16.50 tot 19.30 uur gecontroleerd op snelheid. 2370 Bestuurders passeerden de controle. Er werden 388 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 174 km/u. De toegestane snelheid op deze weg is 120 km/u.

Drie jongens op gestolen bromfiets

Egmond-Binnen, woensdag 12 mei

Drie jongens van 15 en 16 uit Heerhugowaard en Zaandijk zijn woensdagochtend rond 11.00 uur aangehouden op de Herenweg. Agenten zagen de jongens met zn drieën op een bromfiets over een fietspad rijden en hielden het voertuig staande. Bij navraag bleek dat de bromfiets als gestolen gesignaleerd stond. De drie jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.