Gemeente Dongeradeel


Stadsmarketing Dokkum start met nieuw culinair regioproduct

Verschillende organisaties in Dokkum hebben de handen ineen geslagen om het merk Dokkum te vermarkten. Daarvoor wordt na de zomer de Stichting Stadsmarketing Dokkum opgericht. Voorzitter Jan Michiel van der Gang symboliseerde woensdag 12 mei de start van de samenwerking met de overhandiging van een nieuw Dokkumer regioproduct aan burgemeester Marga Waanders: een mand met Japanse oesters uit de Waddenzee.

Winkelen, wonen, werken en recreëren

Het doel van Stadsmarketing Dokkum is een bijdrage te leveren aan de verbetering van het sociaal, economisch en cultureel klimaat in de stad. Op basis van de vier pijlers winkelen, wonen, werken en recreëren wil de stichting het merk Dokkum vermarkten. Ook wil de stichting een verbindende factor zijn tussen bestaande initiatieven, evenementen en activiteiten in Dokkum.

Stadsmarketing Dokkum is een initiatief van Ondernemersvereniging Club 65, Ondernemers Sociëteit Dokkum, VVV Lauwersland, Stichting Stadsfeesten Dokkum en Handel & Industrie Dokkum e.o. De werkgroep werkt samen met de gemeente Dongeradeel en wordt ondersteund door de kwartiermakers Instituut Service Management van Stenden University en het bureau de Plannenmakers. Het is de bedoeling dat binnenkort nog meer organisaties uit de stad zich erbij aansluiten.

`van de Kust'

Voor de start van Stadsmarketing is bewust gekozen voor Japanse oesters. Vissers uit onder andere de gemeente Dongeradeel houden zich sinds kort bezig met de oestervangst in de Waddenzee. Een aantal vissers werkt samen onder de merknaam `van de Kust', een van de projecten van de Stichting Geïntegreerde Visserij. De oesters staan bekend als een culinaire lekkernij en zijn daarom volgens Stadsmarketing een prima regioproduct om Dokkum mee te promoten.

Oester rally

Op zaterdag 29 mei organiseert de Ondernemers Sociëteit Dokkum in samenwerking met Stadsmarketing Dokkum de eerste Dockumer Oester Rally. Het evenement op wielen met oldtimers, cabrio's en andere bijzondere auto's gaat langs de parels rond het Lauwersmeer. De start en finish zijn op de Zijl in Dokkum. Aansluitend organiseert de gemeente Dongeradeel een oesterparty op het stadhuis waarvoor relaties zijn uitgenodigd.

Nieuwsbrief

Wilt u eenmaal per maand het laatste nieuws van de gemeente Dongeradeel in uw mailbox?
Klik dan |> hier om u aan de melden voor de nieuwsbrief .