Gemeente Echt-Susteren


Wethouders Echt-Susteren benoemd

Echt-Susteren, 12 mei 2010 â Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart zijn tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond 11 mei de wethouders voor het dagelijks bestuur van de gemeente Echt-Susteren benoemd.

Â

Installatie wethouders en raadsleden
Er zijn drie fulltime wethouders en een parttime wethouder benoemd. Coen Geraads (Lijst Samenwerking), Jac Dijcks (Lijst Samenwerking), Jos Beckers (CDA) en Peter Pustjens (CDA) zullen de komende raadsperiode de wethouderspositie vervullen. Met de benoeming van de wethouders als zittend raadslid zijn er tevens nieuwe raadsleden geïnstalleerd. De volgende personen zijn beëdigd als raadslid: Harry Philipsen (Lijst samenwerking), Thieu Sevriens (Lijst Samenwerking), Peter Cox (CDA) en Wim Jessen (CDA). De portefeuilleverdeling van de nieuwe wethouders wordt naar verwachting in de loop van de volgende week (20) bekend gemaakt.Â

Coalitie
Tijdens deze raadsvergadering is tevens de coalitievorming besproken, deze bestaat uit de partijen: Lijst Samenwerking, CDA, VVD en PvdA. Er is tijdens de vergadering ook ingestemd met het coalitieakkoord en de raad heeft het college de opdracht gegeven het coalitieakkoord uit te werken in een collegeprogramma.

Â

Functies en commissies

Aan het begin van een nieuwe raadsperiode benoemd de raad ook raadsleden in diverse functies en commissies. Zo zijn Harry Philipsen en Marjo van Helvert-Willeme benoemd tot eerste en tweede plaatsvervangend voorzitter van de raad. Thieu Sevriens en Sjra Dirks zijn lid van de Rekenkamercommissie geworden en Peter Cox en Harry Philipsen zijn lid van de Auditcommissie geworden.Â

Â

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de samenstelling van de gemeenteraad, evenals het college en het coalitieakkoord op de website van de gemeente: www.echt-susteren.nl.