Gemeente Haaksbergen


Woonbeurs succes
12-05-2010 Woonbeurs succes
De woonbeurs, die de gemeente op zaterdag 17 april in ´t Hagen organiseerde, trok bijna duizend bezoekers. Deze allereerste officiële Woonbeurs Haaksbergen mag daarmee een groot succes worden genoemd. Uit de resultaten van de gehouden enquête blijkt bovendien dat zowel bezoekers als deelnemers over het algemeen heel tevreden zijn over deze beurs.

Bijna 150 bezoekers vulden de vragenlijst van de beursorganisatie in. Tweederde van de bezoekers blijkt vijftigplus te zijn en 83 procent komt uit Haaksbergen zelf. Een mooie 94 procent vindt ´t Hagen een prima beurslocatie, maar sommigen vinden het iets te donker of te krap. Bijna de helft wist van de beurs via de Haaksberger Koerier, een kwart had erover gelezen in de speciaal uitgebrachte beurskrant. Een enkeling vindt dat de beurs wat vroeger in het jaar gehouden moet worden. Bijna alle beursbezoekers vinden het belangrijk dat de gemeente de woonbeurs organiseert en ruim 60 procent komt een volgende keer graag weer.

Ook de standhouders zijn over het algemeen tevreden over de beurs. Zo waardeert 60 procent de beurs als ´goed´ en 20 procent zelfs als ´zeer goed´. Driekwart had al eerder deelgenomen aan een beurs. Over de speciale beurskrant is 86 procent van de standhouders tevreden, hoewel sommigen vraagtekens zetten bij de mate van bezorging ervan. Ruim 30 procent vertelt namelijk de beurskrant niet te hebben ontvangen. Over verdere promotie zijn de beursdeelnemers over het algemeen zeer tevreden. Dat geldt uiteraard ook voor het geweldige bezoekersaantal. Sommige ondernemers willen een volgende keer graag twee beursdagen. Driekwart doet een volgende keer graag weer mee.