Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 12-05-2010

Meisje (13) steelt kluisje uit woning vriendinnetje

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 17.20 uur een 13-jarig meisje uit St. Willebrord aangehouden die kort daarvoor uit de woning van een vriendinnetje in de wijk Tuinzigt een kluisje met inhoud had gestolen. Ze had de gestolen geldkist nog in haar tas zitten. Het meisje vertelde dat ze haar moeder had willen helpen omdat die het erg zwaar heeft.

Twee meisjes waren gistermiddag bij een vriendinnetje op bezoek. Een van hen wist dat de ouders van het meisje waar ze op bezoek waren, op hun slaapkamer in de kast een kluisje met geld hadden staan. Het meisje vertelde tegen haar twee vriendinnen dat ze naar het toilet moest. Ze gebruikte die tijd echter om naar de slaapkamer te lopen en daar het kluisje weg te nemen. Ze stopte deze in haar sporttas. Kort nadat ze was weggegaan, ontdekten de bewoners de diefstal. Zij gingen op onderzoek uit en zagen het 13-jarig meisje lopen en ontdekten dat zij hun kluisje in de sporttas had gedaan. Het meisje zal besproken worden in het Jeugd Casus Overleg.

Snelheidsovertreder is rijbewijs kwijt

LANGEWEG: Een 41-jarige man uit Noordwijkerhout is dinsdagavond omstreeks 20.10 uur op rijksweg A16 betrapt op een forse
snelheidsovertreding. De automobilist reed 161 km / uur terwijl ter plaatse maximaal 100 km / uur is toegestaan. De bestuurder heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

Bredanaar (22) moet nog 330 euro boete betalen

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar is dinsdagavond omstreeks 21.00 uur tijdens een controle op de Charleroistraat aangehouden in verband met een nog openstaande boete. De wijkagent en haar collega controleerden gisteravond een groepje jongeren. Bij navraag via de Meldkamer bleek dat een van hen nog een boete had open staan. De 22-jarige Bredanaar moest nog 330 euro betalen of 5 dagen zitten in verband met het rijden in een niet verzekerde auto. De jongeman bleek 200 euro op zak te hebben. Zijn moeder is aan het bureau gekomen en heeft het restant van het boetebedrag betaald.

Eerste spreekuur wijkagenten in Teteringen een succes

TETERINGEN: De wijkagenten Richard Konings en Sjoerd Vink hebben dinsdagmorgen 11 mei jl. tussen 11.00 en 12.00 uur voor het eerst spreekuur gehouden in dorpshuis "t Web aan de Scheperij 13. Er maakten maar liefst negen inwoners van Teteringen gebruik van deze
mogelijkheid.

Enkele meldingen van deze burgers zijn door de wijkagenten direct doorgezet naar hun netwerkpartners. Vanaf deze week houden de twee wijkagenten elke dinsdagmorgen tussen 11.00 en 12.00 uur spreekuur in het dorpshuis. Het initiatief van de dienders is verwelkomd door de Dorpsraad en de Katholieke bond voor Ouderen.

Verkeerscontrole in Brabantpark

BREDA: Agenten van het team Zuid Oost hebben dinsdagmiddag op de Lage Kant een verkeerscontrole gehouden. Er werden 13 bekeuringen
uitgeschreven. Twee bromfietsers kregen een bon omdat ze over het fietspad treden. Een bestuurder van een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen rijbewijs had. Verder werd een automobilist bekeurd omdat hij geen gordel droeg. Zeven automobilisten werden vanwege te hoge snelheid bekeurd, twee van hen reden 66 en 67 km uur. De overige negen bekeuringen waren in de 30 km zone, hoogst gemeten snelheid was 49 km / uur.

Keukenbrand in Breda

BREDA: De brandweer heeft dinsdagavond een kleine keukenbrand geblust in een flatwoning aan de Joris Nempestraat. Er was geen gevaar voor de omwonenden. De bewoonster was tijdens het uitbreken van de brand met vijf vriendinnen in de woonkamer Ze heeft nog tevergeefs geprobeerd om het vuur met dekens te doven. Bij de onderburen zijn de keukenmuren beschadigd door bluswater.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-05-2010 14:50 | © Regio Midden en West Brabant |