Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 mei 2010

Twee mannen aangehouden

Almelo

Dinsdag 11 mei zijn twee mannen aangehouden omdat zij worden verdacht van een poging tot inbraak. Beide mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Zondag 9 mei kreeg de politie omstreeks 16.00 uur melding dat twee getuigen op het terrein van een bedrijf aan de Van den Broekweg in Almelo twee mannen hadden zien lopen. Het hek zou zijn doorgeknipt en er zouden goederen zijn klaargezet om te worden meegenomen. Toen de getuigen bij het bedrijf aankwamen, gingen de twee mannen er gauw in een auto vandoor.

De politie kon naar aanleiding van een onderzoek dinsdag 11 mei de beide verdachten buiten heterdaad aanhouden voor de poging tot inbraak. Het gaat om een 42-jarige Almeloër en een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010041408)

Winkeldievegge aangehouden

Enschede

Dinsdag 11 mei is een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat zij een winkeldiefstal had gepleegd in een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede.

Omstreeks 18.00 uur zag een beveiligingsmedewerker dat de vrouw een aantal parfumflessen in een geprepareerde tas stopte en dat zij vervolgens de winkel verliet. De vrouw werd buiten de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010042131)

Twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Enschede

Dinsdag 11 mei zijn omstreeks 20.00 uur twee mannen aangehouden op de Oldenzaalsestraat in Enschede in verband met openlijke geweldpleging tegen een 32-jarige man uit Duitsland. De twee mannen zijn in verzekering gesteld.

De politie kreeg omstreeks 19.45 uur melding van een vechtpartij op het H.J. van Heekplein. De melder, tevens getuige, verklaarde dat hij had gezien dat twee mannen een andere man in elkaar hadden geslagen op de hoek van de Oldenzaalsestraat met de Kalandertunnel. Toen de politie ter plaatse kwam, renden de twee daders weg in de richting van de Wilhelminastraat. Agenten konden de mannen net voor de Wilhelminastraat klemrijden. De twee mannen, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 33-jarige Enschedeër, werden aangehouden. Beide mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010042145)

Man aangehouden voor bedreiging

Almelo

Een 61-jarige man uit Almelo is dinsdagavond 11 mei omstreeks 22.00 uur aangehouden omdat hij even daarvoor een kind had bedreigd met een mes. De man is in verzekering gesteld.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding, dat een man met een mes tegenover een kind zou staan. De man verklaarde dat hij werd gepest door kinderen. Toen er vanavond weer werd aangebeld door de kinderen, is hij met een mes naar buiten gekomen. Een getuige verklaarde dat de man het mes vlak voor de borst van een 12-jarige jongen hield. De man werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010042172)

Man zonder rijbewijs met alcohol achter het stuur

Hengelo

In de vroege ochtend van woensdag 12 mei zagen surveillerende agenten omstreeks 03.15 uur een auto door rood licht rijden. Na de auto een tijdje te hebben gevolgd, werd de auto staande gehouden op de Burgemeester Jansenplein. De bestuurder, een 24-jarige Enschedeër, verklaarde nog nooit in het bezit te zijn geweest van een rijbewijs. Omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol had genuttigd, werd hij voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,38 promille uit. Omdat de man geen rijbewijs had, kon deze niet worden ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur uitgereikt en er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het door rood licht rijden. (2010042188)

Auto gestolen

Hengelo

Dinsdag 11 mei is tussen 13.30 en 14.00 uur een auto gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Diamantstraat in Hengelo. De 46-jarige eigenaar van de auto uit Enschede ontdekte omstreeks 14.00 uur dat zijn auto was verdwenen. Het gaat om een donker groene Mercedes 280 met kenteken 75-SB-GH.

Mensen die weten waar deze auto nu is, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, team Hengelo. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010042088)

Man op straat beroofd, de politie zoekt getuigen

Almelo

Dinsdag 11 mei is tussen 12.00 uur en 13.00 uur een 53-jarige man uit Almelo beroofd op de Ootmarsumsestraat in Almelo. De politie is op zoek naar getuigen.

De 53-jarige man liep op de Ootmarsumestraat in Almelo ter hoogte van de SNS-bank. Hij droeg een doos met goederen bij zich. Plotseling kwamen er twee mannen bij hem staan. Eén van de mannen vroeg wat er in de doos zat. Toen de 53-jarige man daarop geen antwoord gaf, kreeg hij een klap in zijn gezicht, waarna de twee daders kans zagen om er met de doos vandoor te gaan. Het slachtoffer gaf het volgende signalement van de daders: Dader 1:
. Man van vermoedelijk buitenlandse afkomst; . Een man van ca. 18-25 jaar oud; . Normaal postuur;
. Tussen 1.80 en 1.89 meter lang; . Kort zwart haar;
. Droeg een wit shirt en een blauwe broek. Dader 2:
. Man van vermoedelijk buitenlandse afkomst; . Tussen 18-25 jaar oud;
. Normaal postuur;
. Tussen 1.70 en 1.79 meter lang; . Kalend, zwart haar;

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010042045)

Man gewond geraakt bij verkeersongeval

Enschede

Dinsdag 11 mei raakte omstreeks 09.30 uur een 52-jarige man uit Enschede gewond bij een ongeval op de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede. Hij kwam met zijn motor in aanrijding met een 73-jarige automobilist.

De automobilist verklaarde vanaf de Gronausestraat linksaf de Zuid Esmarkerrondweg op te zijn gereden. Hij wilde vervolgens links afslaan, de parkeerplaats van het Servicecentrum Noord op. Hierbij zag hij de 52-jarige motorrijder over het hoofd, die op de Zuid Esmarkerrondweg reed in de richting van de Gronausestraat. De 52-jarige motorrijder moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010041974)

Verkeersongeval met letsel

Delden

Dinsdag 11 mei vond omstreeks 14.30 uur een ongeval plaats op de Vossenbrinkweg in Delden.

Een 16-jarige scooterbestuurder kwam uit de richting van de Greekerinckskamp, gaande in de richting van de Vossenbrinkweg. Voor hem fietste een 73-jarige man. Ter hoogte van het tankstation, wilde de scooterbestuurder de fietser links inhalen. Op dat moment sloeg de fietser ook linksaf. Een aanrijding was het gevolg. De 73-jarige man moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010042150)

Verkeersongeval met letsel
Nijverdal
Dinsdag 11 mei vond een aanrijding plaats op de rotonde Van Alphenstraat / Rijssensestraat in Nijverdal. Een 13-jarige jongen fietste op de rotonde en wilde gaan in de richting van de Van Alphenstraat. Een 54-jarige automobilist zag de jongen bij het oprijden van de rotonde over het hoofd en reed de fietser aan. De jongen is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010042109)

Automobilist rijdt door na aanrijding Enschede
Dinsdag 11 oktober kreeg de politie melding van een ongeval op de Wichter Nijkampstraat in Enschede. Een 38-jarige automobilist was door een zwarte auto, vermoedelijk een Opel Corsa, van achteren aangereden. De bestuurder van de zwarte auto reed vervolgens hard achteruit en ging er vandoor. Hij reed linksaf de Warmoesstraat in. De zwarte auto is door de politie niet meer aangetroffen.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de zwarte Opel Corsa. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, team Enschede-West. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844. (2010042135)

Man aangehouden na bedreiging met mes

Oldenzaal

Een 53-jarige man uit Oldenzaal is woensdagmorgen 12 mei aangehouden. Hij bedreigde een andere man met een mes. Een politieman in burger, op weg naar zijn werk, kon erger voorkomen.

Werd woensdagmorgen 12 mei omstreeks 09.10 uur gemeld dat op de hoek van de Berenklauw en het Zevenblad in Oldenzaal een onenigheid was geweest tussen twee mannen. Door een politieman, die in burger op weg was naar zijn werk, was gezien dat een van de twee de ander met een mes bedreigde. Door er tussen te springen kon de politieman erger voorkomen. De man met het mes ging er daarop vandoor maar hij kon later op de morgen aan de Haerstraat in Oldenzaal worden aangehouden waar hij werd gesignaleerd.

Hij, een 53-jarige Oldenzaler, werd overgebracht naar het bureau waar hij in de loop van de woensdagmiddag voor nader onderzoek in verzekering is gesteld. De man die met het mes werd bedreigd, een 51-jarige Almeloer, heeft aangifte gedaan. Een en ander heeft vermoedelijk te maken met een geschil tussen de twee uit het verleden. Nader onderzoek zal dit moeten verduidelijken. (2010042283)




Politie Twente