Politie Gelderland-Zuid

Conflict met pepperspray

Nijmegen, 12-05-2010 o Surveillerende agenten werden dinsdagmiddag rond half één door de gemeenschappelijke meldkamer gevraagd om naar een conflict te gaan in de wijk Lindenholt in Nijmegen. Daar zou één van de twee personen door een buurtbewoner bewerkt zijn met pepperspray.

Een 21-jarige man uit Nijmegen was druk bezig met het uitspoelen van zijn ogen toen de politie aankwam. Hij vertelde de agenten dat hij voornemens was om aangifte te doen van het feit dat er pepperspray tegen hem was gebruikt. De man verklaarde dat er een conflict was tussen hem en een buurtbewoner, een eveneens 21-jarige man uit Nijmegen.

Woordenwisseling
De andere 21-jarige man vertelde de politie dat er werd aangebeld bij zijn woning en dat zijn 47-jarige vader opendeed. Er ontstond een woordenwisseling bij de voordeur waarna de 21-jarige man die had aangebeld, de vader duwde en waardoor de ruit van de deur brak. Hierop gebruikte de 21-jarige zoon pepperspray tegen de 21-jarige man die zijn vader had geduwd. De vader heeft aangegeven dat hij aangifte wil doen van de mishandeling.

Buurtonderzoek
De beide mannen van 21 jaar zijn aangehouden voor mishandeling en de politie heeft het incident in onderzoek. Meerdere buurtbewoners hebben geschreeuw gehoord tijdens het conflict, dat bleek uit een buurtonderzoek dat de politie diezelfde middag nog hield. De gebruikte pepperspray is in beslaggenomen en beide verdachten worden verhoord. (13)

Laatst gewijzigd 12-05-2010 14:52 | © Regio Gelderland-Zuid |