Gemeente Delfzijl

Parkeren in het groen, niet doen!

Met het project âParkeren in het groen, niet doen!â heeft obs Tasveld een parkeerprimeur in de gemeente Delfzijl.

Kinderen, ouders, school, politie en gemeente maakten samen met verkeersadviseur Gerda Andringa een actieplan om de parkeerperikelen bij school te bestrijden. Op woensdag 19 mei om 09.00 uur opent wethouder Mahmut Kaptan het nieuwe schoolplein en geeft hij daarnaast het startsein voor een feestelijke ochtend voor de schoolkinderen.

Parkeerafspraken
Het project âParkeren in het groen, niet doenâ is gebaseerd op gedragsafspraken. De naam van het project verwijst naar de groene lijnen, die in de directe schoolomgeving zijn aangebracht. De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben een bord gemaakt waaruit blijkt, dat je binnen de groene lijnen niet met je auto mag stilstaan. Dit bord en de groene lijnen hebben geen officiële status, maar alle betrokkenen hebben samen afgesproken om zich aan deze regels te houden.

Verkeerslessen
Een ander belangrijk gevolg van het project is, dat de kinderen nu praktische verkeerseducatie krijgen. Van jongs af aan leren ze hoe je bijvoorbeeld goed moet oversteken. Om dit te vergemakkelijken zijn er voor de school speciale âstoeprandstoptegelsâ aangebracht, waardoor kinderen weten waar de stoep eindigt en het oversteken begint. Samen met de parkeervrije groene zone en de vaste wachtplaatsen leidt dit tot een veiligere schoolomgeving.