Gerechtelijke organisatie

Scholier vrijgesproken van bedreiging Balkenende

Amsterdam, 12 mei 2010 - Het gerechtshof Amsterdam heeft de nu 15-jarige R.P. vrijgesproken van bedreiging van minister-president Balkenende. De scholier zou via Hyves de premier hebben bedreigd met de woorden âey bolle vet zak met je kanker bolle kanker bril je gaat died bitch ik kom je halenâ.

Geen reden tot vrees voor de minister-president Het hof stelt voorop dat voor een bedreiging met een levensdelict of zware mishandeling nodig is dat de bedreiging en de omstandigheden van het geval zodanig zijn geweest dat bij de bedreigde de redelijke vrees heeft kunnen ontstaan dat hij het leven zou verliezen, dan wel zwaar mishandeld zou gaan worden. Het hof is van oordeel dat in dit geval een dergelijke vrees in redelijkheid niet bij de minister-president heeft kunnen ontstaan.

Smileys
Het hof heeft bij zijn beoordeling rekening gehouden met de gebruikte bewoordingen, het feit dat het bericht afkomstig is van een jongeren (vrienden)- netwerk en het gegeven dat aan het bericht een stuk of vijftien âsmileysâwaren toegevoegd.

Bron: Gerechtshof Amsterdam Datum actualiteit: 12 mei 2010 Naar boven