Politie Brabant Zuid-Oost

Politiestudenten Brabant Zuid-Oost starten met weblog

Eindhoven, 12-05-2010 o Via www.politiestudenten.blogspot.com zijn vanaf vandaag (woensdag) twee politiestudenten te volgen tijdens hun stages en opleiding aan de politieacademie.

Zij schrijven in een weblog over wat ze meemaken tijdens de lessen en in hun praktijkopdrachten tijdens de stageperiodes in het korps Brabant Zuid-Oost.

Surveillanten
De Afghaanse Mina Aslami en de Marokkaanse Hicham Argani (beide 27 jaar) zijn enthousiaste politiesurveillanten die opnieuw in de schoolbanken zitten om agent te worden. Momenteel lopen ze beiden stage op de afdeling Eindhoven Centrum.

Leuk werk
Via de weblog hoopt Mina Aslami dat bezoekers inzicht krijgen in het politievak en dat het niet alleen maar bonnetjes schrijven is. Ze hoopt haar lezers een goed beeld te geven van hoe leuk het werk en de opleiding van een politieagent is.

Mensenwerk
Hicham Argani vindt het belangrijk om transparant te zijn ten opzichte van de burger en openheid te geven in het politiewerk. Hij laat graag via de blog zien waar hij als politieman mee te maken krijgt en hoe hij hier mee omgaat. Hicham wil de boodschap overbrengen dat politiewerk vooral mensenwerk is en dat hij vanuit het menselijke aspect zijn vak uitoefent. Ook wil hij de blogbezoekers bewuster en begripvoller laten nadenken over politiewerk.

Reageren
Zij gaan afwisselend drie maanden naar school en drie maanden stage lopen. Over 18 maanden zijn ze klaar met hun opleiding en worden ze als agent geplaatst op één van de politieafdelingen in de regio. Om en om zullen zij hun verhalen op de blog zetten en zullen zij reageren op bezoekers als die een reactie achter laten.