Gemeente De Bilt


Ontwerpbestemmingsplan Stationsgebied ter inzage. Zienswijzen welkom t/m 30 juni 2010

Verzendingsdatum:
12-05-2010

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerpbestemmingsplan voor het stationsgebied in Bilthoven vrijgegeven voor inspraak. De plannen liggen van 20 mei tot en met woensdag 30 juni 2010 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis en bij het informatiecentrum Bilthoven Bouwt (Julianalaan 8). U kunt het document ook inzien via www.bilthovenbouwt.nl.

Omwille van de voortgang van het project is het bestemmingsplan opgedeeld in drie delen: het stationsgebied (dat nu als eerste ter inzage wordt gelegd), De Kwinkelier (volgt binnenkort) en het Emma- en het Vinkenplein (volgt na de zomer). De bijbehorende stedenbouwkundige plannen die als onderlegger dienen voor bestemmingen zijn eveneens door het college vastgesteld.

Formele inspraak

Met de aanleg van twee tunnels, één voor gemotoriseerd verkeer en één voor voetgangers en fietsers, verbetert de veiligheid van het stationsgebied in Bilthoven. Maar de aanpassingen zijn wel ingrijpend. In deze fase van het proces kunnen bewoners en belanghebbenden suggesties en wensen kenbaar maken via zienswijzen. Dit kan alleen schriftelijk. Zienswijzen zijn tot en met 30 juni 2010 welkom bij:

Gemeente De Bilt
t.a.v. het college van B&W
Postbus 300
3720 AH Bilthoven

Bewoners en belanghebbenden kunnen zich op diverse manieren op de hoogte stellen van de plannen. Allereerst liggen de plannen ter inzage op het gemeentehuis 'Jagtlust' (Soestdijkseweg Zuid 173) en bij het informatiecentrum 'Bilthoven Bouwt' (Julianalaan 8). Let op: het informatiecentrum is open op woensdag van 10.00 - 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. De plannen worden ook gepubliceerd op de website www.bilthovenbouwt.nl.

Na afloop van de periode van de terinzagelegging worden de zienswijzen behandeld en eventueel verwerkt in de plannen. Daarna wordt het ontwerpbestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de raad. Pas als het bestemmingsplan definitief is, kan de bouw van start gaan.

Meer besluiten

Het college stelde in dezelfde vergadering ook de reactienota vast behorende bij het voorontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan voor het centrumproject. In totaal werden 56 reacties verwerkt. De meeste reacties gingen over het behoud van het dorpse karakter, de afwikkeling van verkeersstromen en parkeren. De reacties van bewoners en belanghebbenden leiden ertoe dat de plannen op kleine punten zullen worden aangepast. In een uitgebreide brief reageerde het college tenslotte op het advies dat de klankbordgroep Bilthoven centrum op 12 januari jl. uitbracht.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Thissen, communicatie Bilthoven Bouwt, tel. 06-20444759 of met Elles in 't Hout, communicatie ProRail, tel. 06-49879174.

Bilthoven, 12 mei 2010.

* Gepubliceerd op 12-05-2010