Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen gezocht homogerelateerd incident

In de nacht van 5 op 6 mei heeft na het Bevrijdingsdagfeest bij het Homomonument op de Westmarkt een openlijke geweldpleging plaatsgevonden. Een 38-jarige man en een 27- jarige vrouw werden mishandeld. De man werd daarbij bewusteloos geslagen en getrapt. De politie is op zoek naar getuigen van dit vermoedelijk homogerelateerde incident.

Beide slachtoffers hadden samen met nog een man de festiviteiten in het kader van het bevrijdingsfeest bijgewoond bij het Homomonument. Toen zij na dit feest op de brug over de Keizersgracht naast de Westermarkt liepen vond de uiteindelijke belaging plaats. Beiden werden uitgelokt en er werd in hun richting gescholden. De vrouw hield aan de mishandeling een lichte hersenschudding over. De man is naar een ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. Na hun daad gingen de twee geweldplegers er op een beigekleurige scooter vandoor.

Signalementen
De wijkteamrecherche van de Lijnbaansgracht heeft deze zaak in behandeling. Zij zijn op zoek naar mensen die informatie hebben die naar de daders kan leiden. Het team van de Lijnbaansgracht is te bereiken via 0900-8844.

Signalement van de verdachten:

Verdachte 1:

- Licht getinte jongen

- Ongeveer 17 jaar oud

- Gezet postuur

- Ongeveer 1.75 cm lang

- Kort zwart haar, netjes geknipt

- Zwarte jas tot over zijn heupen

- Verzorgd uiterlijk

Verdachte 2:

- Licht getint

- Normaal/tenger postuur

- Ongeveer 17 jaar oud

- Ongeveer 1.70cm lang

- Half lang zwart haar tot over zijn oren


____________________