Dance Parade houdt eer aan zichzelf

12/05/2010 15:39

St. Rotterdam Dance Parade

DANCE PARADE HOUDT EER AAN ZICHZELF

Rotterdam 12 mei 2010 - Na een maandenlange strijd met de overheid heeft de Dance Parade gisteren besloten om niet langer te vechten tegen het nieuwe evenementenbeleid in de stad. De grootste drive om door te gaan na de maatregelen, volgend op het drama van Hoek van Holland, was het feit dat zo'n historisch evenement niet voor Nederland verloren mocht gaan.

Van Dance Parade naar Dance Parade 360

Om een nieuwe vorm van de Dance Parade te bewerkstelligen, werden vele compromissen gesloten en zaken ingeleverd. Denk aan een andere locatie, van gratis naar een betaald festival,een andere datum en uiteraard ook nog een ander concept. Veel om uit te leggen en te communiceren. Ondanks alle beperkingen stond de organisatie van de Dance Parade positief tegenover het nieuwe concept. Mede door de goede reacties uit de stad en uit de dance scene, heeft dit de organisatie een lange tijd gaande gehouden. De organisatie dankt nogmaals iedereen hiervoor.

Nieuwe veiligheidsmaatregelen eisen hun tol

Helaas is voor de organisatie een te groot financieel risico om het dance festival door te laten gaan. De organisatie wil en kan de laatste drempels inzake de veiligheid rondom deze doorstart niet meer nemen. Het gaat hier om het volgende pakket aan maatregelen:


- geen kaartverkoop aan de deur


- 1 kaart per persoon en identificatieplicht


- buitenproportionele inzet van beveiliging voor en tijdens het evenement.

Hierdoor moet de organisatie concluderen dat in deze tijd veiligheid boven alles gaat en dat de Dance Parade het eerste slachtoffer geworden is van het huidige negatieve klimaat rond grootschalige evenementen. Kortom, de Dance Parade is onderdeel geworden van een politiek steekspel tussen Burgemeester en gemeenteraad.

Persoonlijke noot organisatie Dance Parade

De organisatie van de Dance Parade willen iedereen bedanken voor 13 fantastische Dance Parades. Er is nog hoop, want er zijn gemeentes in Nederland die zich graag willen profileren met een Dance Parade. Dus wellicht tot de volgende Dance Parade.

Dank en wel gewoon blijven feesten!

Namens Stichting Dance Parade,

Mark Rouwenhorst, Jasper Scholte, Dimitri Schouten, Leo van der Velde en Henk Witteveen.


---





http://www.danceparade360.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie: