Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit

Besluit
Openbaar

Ons kenmerk: OPTA/COL/2010/200962
Zaaknummer: 10.0040.36.1.01
Datum: 25 maart 2010

Besluit van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit inhoudende de beslissing op het bezwaarschrift van Teledeals B.V. namens Mohican B.V. van 20 januari 2010

1 Samenvatting

1.1 Teledeals B.V. (hierna: Teledeals) heeft namens Mohican B.V. (hierna: Mohican) bezwaar gemaakt tegen het besluit van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (hierna: het college) van 29 december 20091 inhoudende het buiten behandeling laten van een nummeraanvraag. Het college verklaart het bezwaarschrift niet-ontvankelijk.


2 Verloop van de procedure en feiten

2.1 Op 11 december 2009 heeft het college namens Mohican een aanvraag voor bedrijfsnummers ontvangen van Teledeals.
2.2 Naar aanleiding van deze aanvraag zijn er per e-mail van 14 december 2009 aanvullende vragen gesteld aan Teledeals. Bij deze aanvullende vragen is aangegeven dat er binnen tien werkdagen aan het verzoek moest worden voldaan, anders zou met toepassing van artikel 4:5 Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) de aanvraag buiten behandeling worden gesteld. 2.3 Op 28 december 2009 heeft het college dezelfde e-mail nogmaals gestuurd met het verzoek om diezelfde dag nog een reactie te sturen. 2.4 Hierna is er telefonisch contact geweest met Teledeals. Hierin heeft Teledeals aangegeven dat de gevraagde informatie nog niet kan worden aangeleverd. 2.5 Op 29 december 2009 heeft het college Mohican per brief2 laten weten dat de aanvraag voor bedrijfsnummers buiten behandeling is gesteld, omdat de gevraagde informatie niet binnen de gestelde termijn is ontvangen. Aan Teledeals is hiervan een kopie gestuurd. 2.6 Op 20 januari 2010 heeft het college het bezwaarschrift van Teledeals gericht tegen bovengenoemd besluit ontvangen.
2.7 Bij brief van 12 februari 2010 heeft het college aangegeven dat er geen machtiging bij het bezwaarschrift is gevoegd, waarin Mohican uitdrukkelijk verklaart dat zij Teledeals machtigt voor het indienen van het bezwaarschrift. Het college heeft Teledeals dan ook in de gelegenheid gesteld om het verzuim te herstellen voor 10 maart 2010. 2.8 Het college heeft binnen de in het voorgaande randnummer genoemde termijn (en ook daarna) geen machtiging van Teledeals mogen ontvangen.


1 Kenmerk: OPTA/ACNB/20094232.

2 Kenmerk: OPTA/ACNB/20094232.





Besluit
Openbaar

3 Het bestreden besluit

3.1 Het college heeft op 29 december 2009 de nummeraanvraag van Teledeals buiten behandeling gesteld, omdat de gevraagde informatie niet (binnen de gestelde termijn) is ontvangen.


4 Bezwaren
4.1 Het college heeft op 20 januari 2010 het bezwaarschrift van Teledeals namens Mohican ontvangen. Daarin stelt Teledeals dat zij door Mohican is gemachtigd en aldus belanghebbende is. Teledeals geeft aan dat er onduidelijk door het college is aangegeven dat de aanvraag buiten behandeling zal worden gesteld, wanneer de gevraagde informatie niet binnen de gestelde termijn zou zijn ontvangen.


5 Juridisch kader
5.1 Artikel 1:2, eerste lid, Awb luidt:
"Onder belanghebbende wordt verstaan: degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken."
5.2 Artikel 6:6 Awb luidt:
"Het bezwaar of beroep kan niet-ontvankelijk worden verklaard, indien: a. niet is voldaan aan artikel 6:5 of aan enig ander bij de wet gesteld vereiste voor het in behandeling nemen van het bezwaar of beroep, of b. het bezwaar- of beroepschrift geheel of gedeeltelijk is geweigerd op grond van artikel 2:15,
mits de indiener de gelegenheid heeft gehad het verzuim te herstellen binnen een hem daartoe gestelde termijn."


6 Overwegingen
6.1 Bij brief van 12 februari 2010 heeft het college Teledeals in de gelegenheid gesteld om alsnog een machtiging op te sturen. Het college heeft Teledeals een termijn gesteld tot 10 maart 2010. 6.2 Uit artikel 6:6 Awb volgt dat indien er is verzocht om het verzuim te herstellen en hieraan niet is voldaan, het bezwaar niet ontvankelijk kan worden verklaard.

2





Besluit
Openbaar
6.3 Het college heeft geen machtiging van Teledeals ontvangen waaruit blijkt dat zij namens Mohican bezwaar mocht indienen. Het college heeft Teledeals aangegeven dat zij daarmee in verzuim is en dat zij de mogelijkheid heeft om dit verzuim te herstellen. Teledeals heeft dit verzuim niet (tijdig) hersteld. Aangezien Teledeals het verzuim niet (tijdig) heeft hersteld, verklaart het college krachtens artikel 6:6 Awb het bezwaar niet-ontvankelijk.
7 Dictum
7.1 Het college verklaart het bezwaarschrift van Teledeals B.V. namens Mohican B.V. niet-ontvankelijk.

HET COLLEGE VAN DE ONAFHANKELIJKE POST EN TELECOMMUNICATIE AUTORITEIT, namens het college,

mr. C.A. Fonteijn, voorzitter

Beroepsmogelijkheid
Belanghebbenden die zich met dit besluit niet kunnen verenigen, kunnen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt beroep instellen bij de Rechtbank Rotterdam. Het postadres is: Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht bevatten. Voorts moet het beroepschrift de gronden van het beroep bevatten en dient een afschrift van het bestreden besluit te worden meegezonden.
Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Informatie hierover kan worden ingewonnen bij de griffie van de Rechtbank, telefonisch bereikbaar op (010) 297 12 34.

3