Watersportverbond - KNWV

Verbond wil alle kitesurfers vertegenwoordigen

woensdag 12 mei 2010

De Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) is vanwege een verschil van mening sinds kort niet meer lid van het Watersportverbond. Het verbond betreurt deze gang van zaken en zoekt voor de korte en lange termijn naar oplossingen voor de kitesurfsport.

Het Watersportverbond heeft als doelstelling om het kitesurfen als sport te blijven omarmen. Voor de wedstrijdsport zijn hier nu op constructieve wijze afspraken over gemaakt met de klassenorganisatie Nederlandse Vereniging voor Wedstrijd Kitesurfers (NVWK).

Er zijn onder andere afspraken gemaakt over de geplande Nederlandse Kampioenschappen. In september worden de gesprekken met de NVWK voortgezet met als doel het wedstrijdkitesurfen definitief te
verankeren binnen de sector Wedstrijdsport van het Watersportverbond.

Het Watersportverbond streeft er naar de kitesurfsport binnen het verbond blijvend een plek te geven, zodat we deze mooie sport in de volle breedte kunnen blijven ondersteunen.

Over het Watersportverbond en kitesurfen
Sinds 1999 is kitesurfen aangesloten als sport bij het
Watersportverbond. Onderwerpen waren in het begin vooral erkenning van scholing en het opleidingssysteem. Dat is later verder uitgebreid met de belangenbehartiging voor de kitesurfsport door het verbond.

Zo heeft het Watersportverbond zich hard gemaakt voor een erkenning van de kitsurfsport in het BPR - de overheid moet nu rekening houden met kitesurfers in het maken van beheerplannen.

Ook heeft een lid van de reglementencommissie van het verbond zich beziggehouden met de vertaling van de officiële ISAF-regels rond kitesurfen. Daardoor kunnen nu in Nederland volgens die officiële regels wedstrijden gevaren worden. Daarnaast faciliteerden wij ook bij wedstrijd- en topsport.