Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 12-05-2010

Dongenaar voor vierde keer in vijf jaar betrapt op rijden onder invloed

DONGEN: Een 54-jarige man uit Dongen is vannacht omstreeks 03.30 uur op de Lucas van Leydenstraat aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist werd aan de kant gezet omdat hij op de Heistraat, tussen Oosteind en Dongen, aan het inhalen was op een gedeelte waar dat niet is toegestaan. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 250 ugl, terwijl 220 ugl maximaal is toegestaan. Het was vannacht de vierde keer in vijf jaar tijd dat de verdachte met teveel alcohol op achter het stuur werd aangehouden. Er is daarom hiervan een melding gestuurd naar het CBR.

Tilburger aangehouden voor diefstal in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 22.30 uur op aanwijzing van een beveiligingsbeambte een 40-jarige Tilburger aangehouden ter zake diefstal van oude metalen uit een opslagplaats. Hij had deze in zijn Fiat Uno geladen. Hij was door een bewaker betrapt die de verdachte met zijn auto liet stoppen en de politie informeerde. De Tilburger werd in verzekering gesteld.

De verdachte gaf toe dat hij gisteravond over het hekwerk van een opslagplaats van een attractiepark geklommen was. Hij had daar oud metaal, welke in een ijzeren bak met wieltjes lag, gepakt en over het hekwerk getild. Hij laadde de goederen in zijn auto. Hij heeft aan het bureau afstand gedaan van zijn auto omdat deze niet verzekerd is. Hij had naar eigen zeggen het oud metaal gestolen omdat hij werkeloos is en nog geen uitkering heeft gehad.

Twaalf tips over overval galeriehouder in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie heeft naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond jl. twaalf tips binnengekregen over de overval op een galeriehouder aan de Dongenseweg op 4 maart jl. In het opsporingsprogramma werd een reconstructie van de overval getoond. Ook werd gemeld dat de daders wegreden in een donkerblauwe auto met een schuifdeur aan de rechterzijde. Er werden 30 schilderijen van Cor Le Mair gestolen.

Fietster (14) loopt hersenschudding op bij aanrijding

WAALWIJK: De politie behandelde dinsdagmiddag 11 mei om 16.30 uur een verkeersongeval op de Klokkenlaan in Waalwijk. Er was een aanrijding ontstaan tussen een automobilist en een fietsster. Daarbij liep de 14-jarig fietsster een hersenschudding op.

De automobilist (43) reed met zijn auto linksaf de Klokkenlaan in, bij de kruising met de Bachlaan. Hij had groen licht. Het deel waar hij inreed was afgesloten vanwege werkzaamheden. Hij was echter aanwonende en kon de wegafzetting omzeilen door links langs de middengeleider te rijden. Het 14-jarige slachtoffer kwam vanuit noordelijke richting aangefietst en wilde de Klokkenlaan via de fietsoversteekplaats oversteken. Ze reed vermoedelijk door rood licht en raakte daarbij de auto. Door de klap kwam ze met haar hoofd tegen de voorruit van de auto en hield daar een hersenschudding aan over. Het ambulance personeel heeft het slachtoffertje meegenomen naar het ziekenhuis. Beide betrokken waren afkomstig uit Waalwijk. (JS)

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-05-2010 15:47 | © Regio Midden en West Brabant |