Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding wegens rijden onder invloed

Meteren, 12-05-2010 o In de nacht van dinsdag op woensdag is een 40-jarige automobilist uit Meteren aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 01.00 uur zagen agenten tijdens hun dienst de automobilist op de Rijksstraatweg in Meteren rijden waarna zij besloten hem een stopteken te geven. Nadat de bestuurder gehoor had gegeven aan het stopteken en was uitgestapt roken de agenten een sterke alcohollucht. De alcohollucht was voor de agenten genoeg reden om de man aan te houden en over te brengen naar het politiebureau in Geldermalsen voor een ademanalysetest.

Ademanalyse
Uit de ademanalysetest bleek de man 630 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l) te blazen waar 220 ug/l is toegestaan. Omdat de invorderingsgrens op 570 ug/l ligt, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na het opmaken van een proces-verbaal kreeg de man ook nog een rijverbod voor zeven uur opgelegd. Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is melding gemaakt met het verzoek zijn rijvaardigheid te onderzoeken. (13)

Laatst gewijzigd 12-05-2010 16:14 | © Regio Gelderland-Zuid |