Gemeente Sneek


Kom met een `knalgoed idee' en laat Sneek in beweging komen

Van de Geeuwbrug een klimwand maken? Abseilen van de Waterpoort? Het Martiniplein ombouwen tot een groot jeu de boulesplein? De gemeente Sneek roept inwoners op om met ideeën te komen om mensen in beweging te krijgen. Tot 1 november 2010 kan iedereen creatieve, sportieve en realistische ideeën inleveren bij de gemeente. Voor het einde van het jaar wordt bekend welk idee de gemeente gaat uitvoeren.

Via de website www.knalgoedidee.nl kan iedereen maximaal twee ideeën insturen om Sneek in beweging te krijgen. De website komt vrijdag 14 mei online.

Kom in actie Nationaal Actieplan Sport en Bewegen Deze oproep van de gemeente Sneek maakt onderdeel uit van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen dat zich richt op het activeren van mensen van alle leeftijden. Eerder dit jaar nodigde de gemeente alle 65-plussers uit om te leren bridgen. Dit project was een enorm succes en leverde een groot aantal aanmeldingen op.

Het aantal mensen dat aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voldoet stijgt geleidelijk. Ongeveer 40 procent van de volwassen Nederlanders haalt de dagelijkse 30 minuten beweegnorm niet. 70 procent van de jeugd beweegt niet volgens de 'dubbel30-norm'.