Gemeente Zederik


Vervangen duikers in Meerkerk

De gemeente Zederik is voornemens 3 duikers in diverse watergangen binnen Meerkerk te vervangen en te vergroten. In verband met de uitvoering zal hinder ontstaan voor de omgeving. Wij willen u graag informeren over de werkzaamheden. Het totale plan is opgedeeld in 3 locaties, namelijk de Burggraaf, de Energieweg en de Blommendaal.

Burggraaf
Allereerst zal er een nieuwe duiker aan de Burggraaf worden aangelegd ter hoogte van de Brandweerkazerne te Meerkerk. In de huidige situatie is hier nog geen duiker aanwezig. De nieuwe duiker onder de Burggraaf gaat een verbinding vormen tussen het westelijke deel van de singel en de stilstaande kopsloot tussen de Brandweerkazerne en Garagebedrijf De Ruijter. Oasen zal op deze locatie gelijktijdig ook werkzaamheden gaan uitvoeren.

Energieweg
Als tweede wordt de duiker vervangen aan de noordzijde van het nieuwe bedrijventerrein in Meerkerk. Deze watergang is parallel gelegen aan de Energieweg. De huidige duiker van beton 400mm wordt vergroot naar een duiker van 1000mm doorsnede.

Blommendaal
In september 2009 is de duiker aan de Blommendaal ter hoogte van de Elzensingel/Hazelaarsingel vergroot. Recentelijk is de volledige beschoeiing langs de singel vervangen. Een vervolg op deze projecten is het vergroten van de duiker aan de Blommendaal ter hoogte van de Bakkershof. De bestaande 400mm duiker wordt vergroot naar een 700mm duiker. Voorafgaand aan de vervanging zal Oasen de waterleiding vervangen ter hoogte van de duiker.

Planning
De aannemer start dinsdag 18 mei ( week 20) met de werkzaamheden aan de Burggraaf. Verwachting is dat deze werkzaamheden 28 mei afgerond zijn. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden zal op de openbare weg een afzetting geplaatst worden met een omleidingroute.

Aansluitend zal de duiker aan de duiker aan de Energieweg vervangen worden. Verwachting is dat deze werkzaamheden dinsdag 2 juni zijn afgerond. Voor deze werkzaamheden is geen afzetting op de openbare weg benodigd.

Op 3 juni zullen de werkzaamheden starten aan de Blommendaal ter hoogte van de Bakkershof.
Verwachting is dat deze werkzaamheden ruim 2 weken in beslag nemen en 21 juni afgerond zijn. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden zal op de openbare weg een afzetting geplaatst worden met een omleidingroute.

Contactgegevens
De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer C.M. Baars & Zn. uit Nieuwland.

Heeft u tijdens de uitvoering klachten of vragen? Neemt u dan contact op met de gemeentelijk toezichthouder de heer Vlot, via telefoonnummer (0183) 35 65 94 of de heer Van Soelen, via telefoonnummer (0183) 35 65 48.