Gemeente Oldenzaal


Gemeente Oldenzaal verwelkomt nieuwe inwoners

12 mei 2010

De gemeente heet iedereen welkom die in het afgelopen jaar in Oldenzaal is komen wonen. Speciaal voor de nieuwe Oldenzalers wordt op woensdag 26 mei de Dag van de Nieuwe Inwoner georganiseerd. De nieuwe inwoners kunnen dan op informele manier kennis maken met elkaar en leden van het college. Bovendien leren zij over hun nieuwe woonplaats en krijgen zij een rondleiding door de stad.

Rond 16.00 uur ontvangt burgemeester Frans Backhuijs de nieuwe inwoners van Oldenzaal op het stadhuis met een presentatie over de stad. Dan komen algemene wetenswaardigheden aan bod, zoals de geschiedenis en de voorzieningen die Oldenzaal rijk is, maar ook de culturele bijzonderheden van de stad.

De mooiste plekjes van Oldenzaal

Vervolgens vertrekt bij het stadhuis een bus zodat de nieuwe inwoners met eigen ogen de mooiste plekjes van de stad kunnen bewonderen. Oldenzaal-kenner Tonny Heinink vergezelt de groep en vertelt interessante verhalen en anekdotes over de bezienswaardigheden. De busreis duurt een uur tot anderhalf uur. De bus stopt regelmatig om alles ook van dichtbij te kunnen zien. Bij terugkomst op het stadhuis krijgen de nieuwe inwoners alle gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje informeel met elkaar en enkele collegeleden na te praten.

Aanmelden

Iedereen die tussen juni 2009 en mei 2010 in Oldenzaal is komen wonen, is van harte uitgenodigd. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar nieuweinwoner@oldenzaal.nl. Hierin moeten naam, adres en telefoonnummer vermeld staan, en met hoeveel personen u komt. U kunt ook contact opnemen met het team communicatie, telefoonnummer (0541) 58 82 96.