FloraHolland


Vermarkten zomerbloemen centraal op Zomerbloemenbijeenkomst

FLORAHOLLAND (12 mei 2010) - Ruim 60 bezoekers waren aanwezig op de Zomerbloemenavond van FloraHolland die op 11 mei plaatsvond in de Keukenhof. Onder het motto `Zomerbloemen 2010 en verder' werd het vermarkten van deze producten vanuit verschillende invalshoeken belicht.

Marktmanager Gerard Gardien van FloraHolland benadrukte tijdens zijn welkomstwoord dat er een enorme behoefte is aan (product)informatie bij exporteur en bloemisten in binnen en buitenland. De kweker bezit deze informatie. Het delen van deze kennis met klanten is een belangrijke sleutel voor de toekomst. Jacqueline Doornekamp van Bloemenbureau Holland lichtte vervolgens de stand van zaken van de promotiecampagne `PurE summer flowers' toe. In samenwerking met de handel zijn diverse activiteiten opgezet in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk om kopers en bloemisten in binnen en buitenland meer bekend te maken met zomerbloemen. De vakpers in deze landen besteedt de komende maanden ook veel aandacht aan `PurE summer flowers'. Het programma werd afgesloten met een presentatie over FloraHolland Bloemencatalogus en de webshop van het digitaal handelsplatform FloraHolland e-Trade. Tijdens het informele gedeelte konden de bezoekers nader kennis maken met aantal diensten van FloraHolland op het gebied van kwaliteit, marketing, digitaal zaken doen en FloraHolland College.

Tijdens de Zomerbloemenavond werden ook de VKC-prijzen voor de zomerbloemenshow op de Keukenhof uitgereikt. Delphiniumkwek. N.G. Wigchert met de Delphinium 'Coral Sunset' (categorie zomerbloem), W. Prins BV met de Lathyrus odoratus 'Bordeaux' (categorie Lathyrus ), Firma W. Kazemier met de Syringa vulgaris 'Mad. Florent Stepman' (categorie Syringa wit), Wed. Jac. Hansen Kzn & Zn met de Syringa hyacinthiflora 'Maiden's Blush' (categorie Syringa overig), Fa. W.J. Rijlaarsdam met de Forsythia 'Lynwood Gold' (categorie Geforceerde Heester overig )en Mediaverdi Vof, Aalsmeer met de Viburnum opulus 'Roseum' (categorie Viburnum) waren winnaars van de VKC keuring.

De Keukenhof en de Zomerbloemenshow zijn nog te bezoeken tot en met 16 mei. Hierna sluit de voorjaarstuin haar deuren.

Foto bijschrift: kwekers laten zich informeren over de `PurE summer flowers' campagne.