Inspectie voor de Gezondheidszorg

verlengt bevel tandartspraktijk in Echt-Susteren

IGZ beveelt sluiting tandartspraktijk in Barendrecht; minister verlengt bevel tandartspraktijk in Echt-Susteren

Nieuwsbericht | 12-05-2010

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geeft vandaag de directie van tandartspraktijk Duradent in Barendrecht (voorheen Maximakliniek) opnieuw een bevel tot sluiten op grond van de Kwaliteitswet Zorginstellingen. De tandartspraktijk voldoet niet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg, waardoor ernstige risico's ontstaan voor de kwaliteit van de geleverde zorg.

De inspectie bracht op 11 mei een onaangekondigd bezoek aan Duradent. De IGZ constateerde dat in de tandartspraktijk onbevoegd tandheelkundige handelingen werden verricht; een basisarts voerde tandheelkundige handelingen uit zonder dat hij daartoe bekwaam was. Dit is de tweede keer dat de IGZ deze man hierop op heterdaad heeft betrapt. Bovendien was de patiënt niet op de hoogte dat hij geen tandarts is.

Het bevel gaat in op 13 mei 2010 en is zeven dagen geldig. Zo nodig kan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het bevel na zeven dagen verlengen.

Bevel tandartsenpraktijk Clinique du Commerce te Echt-Susteren verlengd De minister van VWS heeft het bevel tot sluiten van tandartsenpraktijk Clinique du Commerce te Echt-Susteren verlengd. Dit betekent dat deze praktijk dicht blijft totdat de inspectie oordeelt dat ze weer verantwoorde zorg kan leveren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg sloot vorige week de praktijk omdat deze onder meer de richtlijn `infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk' niet volgde en geen bevoegdheden had om röntgenapparatuur te gebruiken. Dit bracht ernstige risico's voor de gezondheid van patiënten met zich mee.