Gemeente Maassluis

Nieuwe koper van winkelcentrum Koningshoek per 1 juli 2010

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis heeft op 11 mei 2010 vernomen dat Wereldhave Management B.V. het winkelcentrum Koningshoek heeft gekocht van Unibail-Rodamco. Deze aankoop betekent dat Wereldhave per 1 juli a.s. volledig economisch en juridisch eigenaar zal zijn van dit winkelcentrum en dat vanaf deze datum ASR hiermee geen bemoeienis meer zal hebben. De directeur van Wereldhave, de heer van den Woestijne heeft te kennen gegeven dat zijn organisatie het winkelcentrum snel wil renoveren en uitbreiden. Spoedig vindt er overleg plaats tussen de gemeente Maassluis en de nieuwe koper van het winkelcentrum om tot uitvoering van hun plannen te komen.

De burgemeester is namens het college van B&W persoonlijk door zowel Wereldhave als Unibail-Rodamco van deze recente ontwikkelingen rond het winkelcentrum Koningshoek op de hoogte gebracht. De partijen hebben toegezegd zelf de betrokken huurders en ondernemers te informeren.

In het overzicht over de resultaten van het eerste kwartaal van 2010, dat vandaag door Wereldhave naar buiten is gebracht, staat het volgende te lezen:

"Wereldhave heeft in het tweede kwartaal overeenstemming bereikt met Unibail Rodamco over de aankoop van het winkelcentrum Koningshoek te Maassluis voor een bedrag van EUR 39,7 mln. v.o.n., hetgeen neerkomt op een netto aanvangsrendement van 6,4%. Het winkelcentrum Koningshoek te Maassluis is een winkelcentrum van 16.000 m2 winkeloppervlak (circa 70 winkels met ca. 4000 m2 opslagruimte) direct naast het stadhuis in Maassluis. Het beschikt over 1000 openbare parkeerplaatsen en vervult in de regio een dominante rol voor de dagelijkse winkelbestedingen. Belangrijke trekkers zijn de Hema, Hoogvliet, Albert Heijn en Supercoop. De Albert Heijn van 2.500 m2 maakt geen deel uit van het gekochte. Wereldhave is voornemens het winkelcentrum te renoveren en substantieel uit te breiden."