Gemeente Bedum


'Spitsbusdienst' voor Onderdendam

12 mei 2010
pictogram nieuws Sinds begin april van dit jaar wordt in Onderdendam gewerkt aan een grootschalige herinrichting. Als gevolg hiervan wordt het dorp niet meer bediend door buslijn 61. Reizigers van en naar Onderdendam moesten gebruik maken van een beltaxi. Die sloot aan op de omgeleide buslijn 61. De taxi moest een uur van tevoren telefonisch worden besteld. Deze regeling stuitte op weerstand in het dorp. Ook de gemeente was niet gelukkig met de gekozen oplossing.

Rond de afgelopen Pasen hield VDO een enquête onder de bewoners van het dorp. Hieruit bleek dat het aantal busreizigers aanmerkelijk hoger lag dan het aantal dat bij Qbuzz bekend was en waarop de regeling met de belbus was gebaseerd. Ook bleek uit de enquête dat er onder de dorpsbewoners onvrede over de regeling bestaat. De uitkomsten van de enquête zijn voorgelegd aan het OV-Bureau. Dat heeft geresulteerd in de huidige spitsregeling. s Morgens en s middags in de spitsperiode rijden er op vaste tijden pendelbusjes tussen Onderdendam en Bedum. Die busjes stoppen bij alle haltes tussen Onderdendam en Bedum. U vindt de dienstregeling onderaan deze pagina.

Voor het traject tussen Onderdendam en Middelstum worden geen maatregelen getroffen; het aantal reizigers is dusdanig klein dat dit de inzet van spitsbussen niet rechtvaardigt. Voor het traject blijft de beltaxi gehandhaafd.

Er komen twee tijdelijke bushaltes in het dorp: één op de hoek Stadsweg/Van Roijenstraat en één direct ten noorden van de brug over het Winsumerdiep.

De werkzaamheden in Onderdendam duren naar verwachting tot december van dit jaar. Hoe de busregeling er na de bouwvak uit komt te zien, is op dit moment nog niet bekend.

De spitsregeling
De vaste tijden van maandag tot en met vrijdag zijn daarmee als volgt: Onderdendam, Tijdelijk Zuid

Zie het origineel

Voor busvervoer buiten de spitsperiode kunt u tot uiterlijk een uur van tevoren bellen met 0596-613 000.