ACERTA sponsort leerstoel aan K.U.Leuven

12/05/2010 14:30

Acerta

ACERTA sponsort Leerstoel Talent Management & Employability van K.U.Leuven

Leuven, 12 mei 2010 - Gisteren ondertekenden de K.U.Leuven en Acerta een overeenkomst die moet leiden tot de oprichting van een nieuwe Leerstoel Talent Management & Employability. De leerstoel heeft tot doel de brug tussen onderzoek, beleid en bedrijfspraktijk sterker aan te halen en bestaande samenwerking tussen Acerta en K.U.Leuven verder te verdiepen. Beide partijen zien de overeenkomst ook als een unieke gelegenheid om zich breder te profileren als belangrijke actoren op het domein van talent management en employability.

Voor ACERTA is het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek een van de hoekstenen van het werk als HR-dienstengroep. De groep maakt ondermeer op deze manier haar ambitie om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen waar. Daarom werd recent ook al een Leerstoel Social Profit in samenwerking met de Universiteit van Antwerpen boven het doopvont gehouden. De nieuwe Leerstoel onderstreept het streven van ACERTA naar een duurzaam en menselijk beleid in bedrijven.

"Acerta is langer begaan met het gevoerde Talent Management binnen bedrijven," stelt Karel Plasman, ceo van Acerta. "We zijn ervan overtuigd dat bedrijven en organisaties de kracht van hun mensen nodig hebben om hun doelstellingen en resultaten duurzaam te realiseren. Maar bedrijven staan wel onder grote economische druk, de arbeidsmarkt kraakt onder de spanning tussen knelpuntberoepen, werkloosheidscijfers en vergrijzing. Gelijktijdig voelen werknemers zich onderbenut en ervaren ze weinig opleidings- en ontwikkelkansen eenmaal ze de schoolbanken hebben verlaten. Deze problematiek reikt verder en dieper dan wat wij als dienstengroep aan beleidsvorming kunnen bijdragen. We werkten eerder al succesvol met de K.U.Leuven en het Onderzoekscentrum van Prof.Sels samen. Een leerstoel die vier jaar lang loopt, zal ons helpen de continuïteit van te verzekeren en een hefboomfunctie te vervullen op beleidsniveau. Het is immers van het grootste belang dat bedrijven en hun medewerkers goed worden bestuurd en gestuurd."

"De uitgestoken hand van het bedrijfsleven naar de universitaire wereld is van groot belang als we als onderzoekers onze praktische toegevoegde waarde willen blijven tonen", stelt professor en decaan Luc Sels, die de supervisie en de coördinatie van de Leerstoel op zich zal nemen. "De gift en het engagement van Acerta stellen ons in staat de werkzaamheden van het Onderzoekscentrum Personeel & Organisatie, dat reeds een sterke internationale en nationale reputatie heeft, verder te ontwikkelen en bekend te maken."

Over het Onderzoekscentrum Personeel & Organisatie van de K.U.Leuven

Het Onderzoekscentrum Personeel & Organisatie van de K.U.Leuven is internationaal erkend voor het werk dat geleverd wordt op het domein van talentontwikkeling en talent management. De thematiek van talentontwikkeling komt vooral aan bod in het loopbaanonderzoek en het onderzoek naar de (blijvende) inzetbaarheid of employability op de arbeidsmarkt. De thematiek van talent management komt ruim aan bod in het onderzoek naar de effecten van investeringen in human resource management. De reputatie van de onderzoeksgroep steunt op het ontwikkelen van theoretische modellen, het onderzoeken van meetmethoden en de effecten van instrumenten, dataverzameling en beleidsvoorbereidend onderzoek.

Over ACERTA

ACERTA is als HR-dienstengroep in België gespecialiseerd in het advies, de informatisering en de verwerking van administratieve processen rond HR beleid , loonverwerking, sociale zekerheid, kinderbijslag en vestigingsformaliteiten. De groep ondersteunt de ondernemer in elke groeifase en elk HR-proces met ACERTA Ondernemingsloket, ACERTA Sociaal Verzekeringsfonds, ACERTA Sociaal Secretariaat, ACERTA Public, ACERTA Kinderbijslagfonds en ACERTA Consult. De groep is met ACERTA Consult en de expertisemerken Kern Selection, Executive Research, Corgo Executive Partners en BCT Coaching & Training ook een actieve speler op de markt van werving & selectie en het beheer en de ontwikkeling van menselijk kapitaal. ACERTA telt meer dan 1.200 medewerkers, verdeeld over 22 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De groep kende in 2008 een omzet van ruim 124 miljoen euro.

(Einde persbericht)

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel