Ingezonden persbericht

Dimension Data laat sterke halfjaarcijfers zien

Omzet stijgt met 11,1 procent en operationele winst met 21 procent; bedrijf optimistisch over tweede helft van boekjaar 2010

London (UK) / Johannesburg (SA) / Barneveld (NL), 12 mei 2010 - Dimension Data maakt zijn halfjaarcijfers bekend. In de zes maanden tot 31 maart 2010 boekte het bedrijf een omzet van 2,2 miljard dollar1. Dat is een stijging van 11,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De operationele winst steeg met 21 procent naar 107,5 miljoen dollar. De operationele marge bedroeg vijf procent tegen 4,6 procent in het eerste half jaar van 2009 (voor buitengewone lasten)1. De verbetering van de operationele marge kwam door een betere brutomarge dankzij een grotere bijdrage van Services en een effectieve beheersing van overheadkosten. De winst per aandeel nam met twintig procent toe naar 4,2 dollarcent. De groep sloot het eerste half jaar af met 493 miljoen dollar in kas.

Brett Dawson, CEO van Dimension Data: "Wij zijn optimistisch over onze marktpositie en geloven dat er een omslag in de markt gaande is. Klanten zijn bereid te investeren in IT en diensten. Wij blijven daarom investeren in mensen en middelen om aan de vraag te voldoen en onze Services-strategie te versnellen. Wij voorzien dat de tweede helft van 2010 verder herstel van klantbestedingen laat zien. We zijn ervan overtuigd dat onze omzetdoelen in 'constant currency' voor heel 2010 haalbaar zijn."

1 In gerapporteerde valuta-eenheid

Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van IT-diensten en -oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen, ondersteunen en beheren. Het bedrijf combineert expertise in technologieën voor netwerken, convergente communicatie, beveiliging, datacenters, storage, Microsoft en contactcenters met vaardigheden op het gebied van consultancy, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.