Getronics

Getronics en KPN testen Office 2010

Microsoft heeft vandaag, op 12 mei, in New York het nieuwe Office 2010-pakket gepresenteerd. KPN en Getronics hebben in het afgelopen halfjaar geholpen bij de ontwikkeling en vervolmaking van de gepresenteerde versie. Een mooi voorbeeld van crossfunctionele samenwerking én mooie commerciële mogelijkheden.

Het Office 2010-pakket bevat de nieuwste versies van Access, Publisher, Communicator, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote en Sharepoint Workspace. Er zijn ook een aantal nieuwe opties toegevoegd, zoals social media en online samenwerken. Office 2010 is beschikbaar in drie varianten: traditioneel als webapplicatie of op je mobiele telefoon. Voorafgaand aan de officiële presentatie van dit nieuwe pakket voerde Microsoft een aantal testprogramma's uit. KPN en Getronics namen deel aan het Rapid Deployment Program (RDP). Het RDP geeft Microsoft een goede referentie en helpt het nieuwe pakket snel breed in de markt te zetten. Het testen gebeurt in het laatste stadium, voordat het officieel beschikbaar komt voor het publiek.

Test, test

Bij het RDP waren van diverse afdelingen groepen medewerkers van KPN en Getronics betrokken. "Het testen gebeurt door geselecteerde medewerkers van KPN en bij Getronics door Sales, ICTO, Getronics Consulting, MAPS, Workspace Management en collega's uit dertien andere landen", vertelt technical consultant Harald den Houter. "In totaal zijn er ongeveer 650 medewerkers bij betrokken. Naast het testen van het algemene gebruik van het Office-pakket, hebben we met Microsoft een aantal specifieke scenario's opgesteld. Zo wordt er extra gelet op onder andere de webapplicaties, de social media en het online samenwerken in hetzelfde document." Het RPD begon in oktober 2009 en loopt tot juli 2010.

Voordeel

KPN en Getronics zijn `alliance partners' van Microsoft. "Het is van strategisch belang om betrokken te zijn bij nieuwe producten van Microsoft. Het geeft ons tevens een voordeel ten opzichte van onze concurrenten. Geen enkele andere ICT/telecom-dienstverlener in de wereld is zo nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Office 2010", zegt Alphons Evers, global practice manager. Kees de Vos, portfolio manager, vervolgt: "We zijn altijd geïnteresseerd in innovatieve technologie. Het nieuwe pakket sluit heel goed aan bij onze focus op Het Nieuwe Werken en Cloud Computing en biedt veel kansen. We kunnen in een heel vroeg stadium het pakket aanbieden aan onze medewerkers, zodat zij direct expertise opbouwen. Er is ook een mooie klantpropositie ontwikkeld: `RDX Office 2010' en `Office 2010 Migration Services'. Binnen de bestaande diensten Future-Ready Workspace en Workspace Online nemen we Office 2010 ook op."