Ingezonden persbericht




SAIL 2010: Nog 100 dagen te gaan!

WIE WINT EEN REIS VOOR 2 PERSONEN AAN BOORD VAN EEN TALL SHIP?

Vinder van ballon mag meedoen aan North Sea Tall Ships Regatta van UK naar NL

Amsterdam, 12 mei 2010 - Een reeusachtige champagnefles spoot vanochtend honderden ballonnen de lucht in boven het IJ ter hoogte van het KNSM-eiland. Dit gebeurde in het kader van SAIL Amsterdam 2010, dat over precies 100 dagen van start gaat. Aan dit feestelijke moment is ook een wedstrijd verbonden. Onder alle ballonnen is er één voorzien van een kaartje dat iemand ongetwijfeld heel blij gaat maken; de vinder ervan wint een compleet verzorgd arrangement voor 2 personen aan boord van een Tall Ship tijdens de North Sea Tall Ships Regatta. Deze race van Hartlepool (Engeland) naar IJmuiden vindt plaats van 11 tot en met 17 augustus. Op 19 augustus gaat vervolgens SAIL Amsterdam 2010 van start.

Verzilvering prijs voor 12 juni a.s.

Stichting Sail Amsterdam wacht vol spanning af of het kaartje door iemand geretourneerd wordt. Wellicht dat een inwoner van Amsterdam de gelukkige winnaar gaat zijn, maar het kan ook zo zijn dat de ballon tientallen kilometers aflegt om ver buiten Amsterdam terecht te komen.

Alleen bij inzending van het originele kaartje voor 12 juni a.s., kan de vinder zijn prijs verzilveren.

De winnaar zeilt actief mee als trainee op één van de schepen. Dat betekent samen met een ervaren bemanning alles leren over sturen, klimmen in de masten, de zeilen zetten en navigeren. Maar bovenal: genieten van een unieke ervaring. Deelname aan de reis is mogelijk vanaf 15 jaar.

Een goede impressie van het bijzondere van de reis is te zien op www.atseasailtraining.com.

SAIL 2010

SAIL Amsterdam vindt plaats van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus 2010 op en rond het IJ. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Gemeente Amsterdam, Koninklijke Marine, ING, Nationale Postcode Loterij, De Telegraaf en Gaastra en de sponsors Accor Hotels, Provincie Noord-Holland, Nuon en Clifford Chance. Met de KNRM is een partnership aangegaan. Uitgebreide informatie over SAIL 2010 is te vinden op www.sail.nl.

Noot aan de redactie (