Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
7 mei 2010

Voetballers uit aandachtswijken strijden om deelname aan WK in Zuid Afrika

Kwalificatie voor Danone Nations Cup van start in Amsterdam

Amsterdam ­ Een team van kinderen uit aandachtswijken vertegenwoordigt Oranje dit jaar in Zuid-Afrika op het officieuze WK voetbal voor kinderen van 10 tot 12 jaar. De voorrondes voor de Danone Nations Cup, met Zinedine Zidane als ambassadeur, gaan deze week in Amsterdam van start.

Voetbalteams van kinderen uit tientallen aandachtswijken in het land bepalen in zeven districtsfinales en een landelijke finale voor wie de droom uitkomt om in oktober in Zuid-Afrika te schitteren in het Oranjeshirt. Bij de voorrondes in Nederland werkt Danone nauw samen met de Richard Krajicek Foundation. De stichting heeft inmiddels 62 playgrounds in aandachtswijken gerealiseerd. Voor de Danone Nations Cup hebben spelleiders van de playgrounds teams samengesteld met talentvolle spelertjes uit hun wijk.

"Een mooie samenwerking. Zowel de RKF als Danone willen een gezonde levensstijl bij jongeren stimuleren", zegt Piet Decuypere, directeur van Danone Nederland. "Tijdens dit voetbaltoernooi combineren we de expertise van Danone op het gebied van gezondheid en RKF op het gebied van bewegen. In het toernooi komen alle waarden van Danone samen: enthousiasme, openheid, humanisme en nabijheid."

9 tegen 9
De wedstrijden van de Danone Nations Cup worden gespeeld op halve voetbalvelden met teams van negen spelers. Woensdagmiddag 12 mei a.s. is de eerste districtsfinale op het veld van DWS/Blauw Wit in Amsterdam. Daar strijden vijf teams uit Noord-Holland tegen elkaar om een plek in de nationale finale in het ADO stadion in Den Haag op 12 juni. De andere regio's voetballen op 19 mei, 26 mei en 2 juni om een plek in de eindstrijd.

(Het volledige speelschema is te bekijken op de website www.danonecup.nl.)

Danone Nations Cup
De Danone Nations Cup is door de Wereldvoetbalbond FIFA erkend als het officieuze WK voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het is een uniek evenement waar wereldwijd 2,5 miljoen kinderen aan deelnemen. Onder het motto 'Believe in your dreams' strijden in Zuid-Afrika 40 landenteams gedurende vier dagen om de wereldbeker voor kinderen. De eerste Danone Nations Cup werd gehouden in 2000. Bij de elfde editie in Zuid-Afrika worden tienduizenden toeschouwers en een paar honderd journalisten verwacht. De Danone Nations Cup richt zich op kinderen van 10 tot 12 jaar omdat op die leeftijd het plezier voor de sport nog centraal staat. Danone wil hiermee aan miljoenen kinderen in de wereld laten zien dat genieten en een gezonde leefstijl prima samengaan.

Meer achtergrondinformatie, foto's, uitslagen en een interview met Zinedine Zidane is te vinden op de website www.danonecup.nl.