Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 07 mei 2010

DE GROTE WISSELTRUC VAN SANDER DE HEER

Sander en Sander in ONM

ONM-ACTEUR EN RADIO 2-DJ RUILEN VOOR EEN DAG VAN BAAN

De één is acteur in de BNN-soap ONM, de ander presenteert een ochtendprogramma bij de VARA op Radio 2. Allebei heten ze Sander de Heer en dat zorgt regelmatig voor rare situaties. Op woensdag 12 mei maken de heren de verwarring compleet: ze ruilen dan voor één dag van baan. Sander speelt van 19.00 tot 19.25 uur een gastrol in ONM. En Sander heeft een grote rol in Sanders radiouitzending van De Heer Ontwaakt! tussen 7.30 en 9.00 uur. Het spoor nu al bijster? Gewoon kijken en luisteren!

DJ Sander de Heer speelt aanstaande woensdag in ONM een patiënt die Marnix Klein heet. Dit veroorzaakt nogal wat commotie, omdat Marnix Klein de naam is van een arts uit het ziekenhuis. Dit personage wordt al vijfenhalf jaar gespeeld door de acteur Sander de Heer. Andersom speelt acteur Sander de Heer een rol in de uitzending van De Heer Ontwaakt!. Elke week heeft DJ Sander een luisteraar in zijn show die van baan wisselt in het item de Jobhopper. En woensdag is dat... Sander de Heer.

Sander de Heer: 'Behalve dat hij regelmatig als radiopresentator wordt aangesproken en ik elke week wel van iemand hoor hoe knap het is om naast mijn radiowerk ook nog te acteren en kinderboekjes te schrijven, is het vooral erg leuk om je naamgenoot te ontmoeten. Je kent elkaar niet maar hebt eigenlijk heel veel gemeen omdat je allebei al jaren als Sander de Heer door het leven gaat!' Sander de Heer: 'In het dagelijks leven worden mijn naamgenoot en ik regelmatig met elkaar verward. Het leek ons leuk om nu eens echt van rol te verwisselen. Toen ik het idee opperde waren de makers bij ONM meteen in voor deze grap, dus we hebben ons heerlijk in onze rol kunnen uitleven. Een unieke kans, omdat ik persoonlijk heel veel met radio heb.'

'ONM', tot 14 mei iedere werkdag van 19.00 tot 19.25 uur te zien bij BNN op Nederland 3.

'De Heer Ontwaakt!', iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op Radio 2.

----------