Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

1000 x ANY BODY: beroemdste tijdschriftenrubriek viert feest!

Hoofddorp, 10 mei 2010 ­ Any Body, de beroemdste tijdschriftrubriek van Nederland, viert feest. Deze week verschijnt Viva's blootrubriek voor de 1000ste keer! Daarom is er een speciale glossy Viva gemaakt. En een dik boek met de beste Any Body's.

Deze week zal in Viva de 1000ste Any Body worden gepubliceerd. Al deze jaren werden de lezeressen door dezelfde fotografe, Elisabeth van Dorp, in beeld gebracht. Zij heeft het lichaam van de Nederlandse vrouw zien veranderen: van wilde bossen schaamhaar naar een klein streepje voor, tot nergens meer een haartje te bekennen.

Plaatje of gaatje
Ook op het gebied van lichaamsversiering is er veel veranderd. Nog zelden staat er een vrouw voor de camera zonder een plaatje op of gaatje in haar lichaam. Naakt, zonder opsmuk of gebruik van Photoshop: zo zie je vrouwen zelden gefotografeerd.

Mateloos populair
Hoofdredacteur Corinne van Duin: "Het gluren naar de anonieme, blote vrouwen die je buurvrouw of collega zouden kunnen zijn, maakt deze rubriek zo mateloos populair in Nederland. Het is net een bezoek aan de sauna. Dan vind je jezelf ook heel erg meevallen."

Grote Nederlandse borsten
Viva liet bureau Ivomar een onderzoek uitvoeren. Alle Anybody-vragen werden gesteld aan lezeressen. Het resultaat: de 'gemiddelde' Nederlandse vrouw is 28 jaar oud, 1.71 lang, 71 kilo, maat 40 (en vindt zichzelf iets te zwaar), cup B-C. Is het meest trots op haar ogen, en het minst met haar buik. En: we hebben grote borsten! Hoewel slechts 1% van de vrouwen Cup AA heeft, heeft maar liefst 36% heeft Cup DD óf groter. Overigens vinden de Viva-lezeressen Doutzen Kroes de mooiste vrouw van Nederland. Yvonne Jaspers en Erica Terpstra hoeven we nooit naakt te zien.

Dikste Viva ooit
Ter gelegenheid van dit feestelijke moment heeft de redactie een superdikke glossy Viva gemaakt. Het dikste nummer in haar bijna 40-jarige bestaan. Ook verschijnt er bij uitgeverij Nieuw Amsterdam een dik boek met de beste beelden uit de 1000 Any Body's. Met bijdragen van onder meer: Saskia Noort, Claudia de Breij, Nico Dijkshoorn, Sara Kroos, Aaf Brandt Corstius, Herman Brusselmans en Robert Vuijsje.

Rob van Vuure
Beide exemplaren worden woensdag 12 mei om 18.00 uur overhandigd aan oud-hoofdreacteur van Viva en de bedenker van de rubriek, Rob van Vuure. Ook zet Viva een bijzondere viral in die je kunt bekijken op www.viva-anybody.nl. Binnen 10 seconden geef je jezelf helemaal bloot!

Over Sanoma Uitgevers

Sanoma Uitgevers is met bijna 75 publiekstijdschriften, 180 websites, 15 mobiele sites en 9 apps het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Sanoma bereikt met alle media circa 90% van de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder (bron NOM-STIR).

Sanoma weet wat er leeft. Bij lezers van tijdschriften, bij bezoekers van sites en evenementen. Sanoma weet hoe doelgroepen denken, wat ze doen en laten. En die kennis delen we graag met onze business partners.

In 2009 haalde Sanoma Uitgevers met haar dochters een omzet van 493,2 miljoen euro. Sanoma Uitgevers maakt deel uit van Sanoma Magazines, een divisie van de Sanoma Group, een Europese mediagroep actief in verschillende mediasectoren in twintig landen.

Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl

Follow us @
cid:image004.gif@01CABF76.DCD54150

Noot voor de redactie (