'Naamgenoten" zorgt voor verwarring op tv

11/05/2010 07:55

Global Star Media

HILVERSUM - Twee naamgenoten, die elkaar absoluut niet kennen en elkaar ook nog nooit hebben ontmoet. Dat zijn de hoofdpersonen in een nieuw televisieprogramma van productiemaatschappij Global Star Media. Het bedrijf is al enige maanden bezig met de produktie van 'Naamgenoten'.

Nu Radio 2-dj Sander de Heer en ONM-acteur Sander de Heer op woensdag 12 mei gedurende één dag van baan verwisselen, lijkt het alsof er al een voorschot wordt genomen op het televisie-format van Global Star Media. "Maar het is puur toeval en wij willen als bedrijf het tv-format veilig stellen", aldus Global Star Media-directeur Mark van Achterberg. "De twee Sanders worden kennelijk zo vaak met elkaar verward dat ze nu zelf die verwarring compleet gaan maken en een dagje van baan ruilen. De radio-dj wordt dus aan dagje acteur en de acteur gaat eenmalig een radioprogramma maken. Maar in ons programma 'Naamgenoten' draait het om Bekende én Onbekende Nederlanders, die dezelfde voor- en achternaam hebben en een dagje in elkaars leven stappen. Er zijn dus wel degelijk raakvlakken tussen de Sander de Heer-actie en ons programma, maar het zijn twee op zichzelf staande initiatieven, die verder niets met elkaar te maken hebben," aldus Mark van Achterberg.

In het programma 'Naamgenoten' wisselen twee personen met exact dezelfde vóór- en achternaam gedurende één week van identiteit. Ze behouden vanzelfsprekend hun 'eigen' naam, maar gaan een paar dagen aan de slag in het dagelijks leven van hun onbekende naamgenoot.

Dit leidt tot grote verwarring in de directe omgeving van de twee hoofdpersonen, die kennelijk van de ene op de andere dag een complete gedaanteverwisseling hebben ondergaan, maar wel nog steeds dezelfde naam hebben.

In Nederland zijn vele honderden naamgenoten, zonder dat zij elkaar kennen. Het programma 'Naamgenoten' wordt nu gemaakt. Global Star Media is op het ogenblik nog in onderhandeling met een zender, die het programma op een nader te bepalen tijdstip op televisie gaat brengen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.globalstarmedia.nl