Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Zwartsluis, 11 mei 2010

VVV Zwartsluis, Wereldwinkel en Nationaal Landschap IJsseldelta verhuizen

Cultuur, natuur en toerisme: samen in één pand

Vanaf woensdag 12 mei a.s. zijn de Wereldwinkel Zwartsluis en de VVV Zwartsluis te vinden aan de Handelskade 25.

Feestelijke opening
Op woensdagmiddag 12 mei wordt de Wereldwinkel, VVV winkel en expositie van Nationaal Landschap IJsseldelta geopend door onder andere gedeputeerde Theo Rietkerk.

VVV Zwartsluis, Nationaal Landschap IJsseldelta en Wereldwinkel nemen hun intrede in het voormalige SNS kantoor aan de Handelskade. Het gebouw zal in de komende jaren gerestaureerd worden en er zal uiteindelijk een bezoekerscentrum en informatietuin ontstaan. Zover is het op dit moment nog niet. VVV Zwartsluis zal samen met de Wereldwinkel en het Nationaal Landschap het voorste deel van het pand gebruiken voor al haar producten.

Voor Nationaal Landschap IJsseldelta is het het eerste bezoekerscentrum dat in het gebied in gebruik wordt genomen. In de komende jaren wil het Nationaal Landschap IJsseldelta meer bezoekerscentra en informatiepunten in de regio realiseren. Op dit moment loopt daarvoor een verkenning naar geschikte plekken. Op deze locaties wordt de geschiedenis van het Nationaal Landschap en de bijzondere waarden op het gebied van natuur, landschap, water, cultuurhistorie e.d. gepresenteerd aan de bezoekers.

Iedereen is van harte welkom op woensdag 12 mei om 15:00 uur bij deze opening om een eerste blik te werpen in dit verbouwde pand. Tevens ontvangt iedereen die tussen 12 en 15 mei in de winkel komt een gratis kopje Wereldwinkel koffie of thee én een IJsseldelta tasje met leuke producten uit de IJsseldelta.

Vele mooie producten

Assortiment van food (koffie/thee, luxe versnaperingen) en cadeauartikelen als woonaccessoires, sieraden, wierook, speelgoed en dat allemaal FAIR TRADE, unieke handgemaakte producten met liefde gemaakt door de producenten in de 3e wereld zijn te verkrijgen in de Wereldwinkel. Bij de VVV winkel kan men de wel bekende VVV Irischeque verkrijgen, maar ook de Nationale Dinercheque, voor bijvoorbeeld een heerlijk diner bij kaarslicht. Ook zijn er de Theater- en Concertbon en Bioscoopbon te verkrijgen. Daarnaast zijn er uiteraard ook andere producten te vinden, zoals fietsroutes en fietsknooppuntenkaarten, wandelroutes, vaarkaarten, gratis evenementenkranten, stadswandelingen, enzovoorts.

Meer informatie

De opening van de is mede mogelijk gemaakt door Fortresse Zwartsluis, Landstede - Wereldwinkel Zwartsluis, IJsseldelta Marketing - onderdeel van RBT Vechtdal IJsseldelta - en Gemeente Zwartewaterland.