HITT

PERSBERICHT

Apeldoorn, 12 mei 2010

HITT trading update

Resultaat eerste maanden 2010 nog zwak maar hogere winstverwachting door nieuwe orders

Hoewel de markt voor verkeersbegeleidende systemen voor lucht- en scheepvaart nog niet breed aantrekt, heeft HITT NV in de eerste maanden van 2010 belangrijke opdrachten op dit terrein geboekt. De verwachtingen voor het jaar 2010 zijn hierdoor aanzienlijk verbeterd. In de eerste maanden van 2010 bleven omzet en resultaat nog achter bij de tendens van het tweede halfjaar 2009.

Het nog zwakke resultaat in de eerste maanden van 2010 is voor een deel een gevolg van de moeilijke marktomstandigheden in 2009, toen onvoldoende opdrachten werden geboekt om in 2010 sterk winstgevend van start te kunnen gaan. Daarnaast is in 2010 - met succes - veel tijd besteed aan het acquireren van nieuwe orders. Deze zullen pas vanaf het tweede kwartaal gaan bijdragen aan het resultaat. Verder zijn er nog steeds vertragingen bij enkele lopende projecten, waarbij klanten hun infrastructuur later opleveren dan aanvankelijk gepland.

Op het gebied van scheepvaartbegeleidende systemen hebben de acquisitie-inspanningen geresulteerd in een toestroom van grote opdrachten in vooral de Benelux. Zoals eerder gemeld betreft dit onder meer, na een lange procedure, de levering van het Walradar/VTS-systeem Noordzeekanaal met een waarde van EUR 17 miljoen en een scheepvaartbegeleidingsysteem voor de regio Den Helder met een waarde van EUR 2,3 miljoen. De positieve resultaatverwachting voor 2010 in de scheepvaartsector wordt mede ingegeven door uitbreiding van de marktpositie van HITT in België waar HITT recent opdrachten voor scheepvaartverkeersbegeleidingssystemen in Antwerpen en Gent heeft ontvangen.

De activiteiten in China blijven groeien mede als gevolg van de nieuwe commerciële slagkracht van de vestiging in Hongkong. China blijft zwaar investeren in infrastructuur, waarbij onze lucht- en scheepvaartbegeleidende systemen goed zijn gepositioneerd op de markt. Ook hier werden in 2010 inmiddels nieuwe opdrachten genoteerd.

De investeringsbereidheid op het gebied van begeleidingssystemen voor de luchtvaart is nog altijd terughoudend van karakter, al zijn wel positieve signalen zichtbaar. De activiteiten op het gebied van hydrografie verlopen naar wens. De verkoop van hardware voor precisienavigatie is daarentegen nog beperkt. Er wordt momenteel geïnvesteerd in vernieuwing van de hardware productlijn en uitbreiding van commerciële slagkracht teneinde hier marktaandeel te winnen.

Er hebben zich in de eerste maanden van 2010 geen noemenswaardige wijzigingen voorgedaan in de financiële positie van HITT NV.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingenin infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhoud van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2009 boekte HITT een omzet van EUR 32 miljoen en een nettowinst van EUR 0,3 miljoen. Eind 2009 werkten bij HITT 161 personeelsleden. HITT is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.