Ingezonden persbericht


Persbericht Yacht, 12 mei 2010

HRM arbeidsmarkt: Grote verschillen per branche

Trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor HRM professionals eerste kwartaal 2010

Door: Jan Wilkens, competence director HRM, Yacht

Wereldwijd nemen de geluiden over herstellende economie toe. Zelfs een organisatie als de OESO, toch niet altijd de meest optimistische economische autoriteit, sprak begin april over dit herstel. Bij deze berichten vallen echter twee belangrijke zaken op: het herstel wordt aangevoerd door de opkomende economieën en het financiële fundament staat vooral in Europa onder enorme druk. Dit zorgt de laatste weken voor minder vertrouwen op de beurzen en vertaalt zich in omzichtig opereren van het bedrijfsleven. Ook op de arbeidsmarkt voor HRM professionals zie je dit in het eerste kwartaal van 2010 terug.

Yacht volgt al jaren de arbeidsmarkt voor ervaren, hoger opgeleide HRM professionals. Per kwartaal publiceert Yacht de laatste trends en ontwikkelingen. Terugblikkend op het eerste kwartaal valt het volgende op:


. De totale arbeidsmarkt HRM professionals lijkt niet verder weg te zakken
. De vraag naar HR professionals in de branche "zakelijke dienstverlening" herstelt
. De vraag naar HR-management blijft nog altijd ver achter

De totale arbeidsmarkt HRM professionals lijkt niet verder weg te zakken In vierde kwartaal van 2009 was de ergste koude al uit lucht op de voor HRM professionals maar van tekenen van herstel was nog geen sprake. In het eerste kwartaal van 2010 lijkt op het eerste gezicht nog steeds geen sprake van herstel van deze markt. Over het geheel genomen klopt dit beeld ook. Onderliggend zijn er echter grote verschillen. Zo zijn er branches die het nog steeds niet goed doen. Als we kijken naar de vier branches met de grootste vraag naar HRM professionals dan blijft de vraag in zorg, overheid en onderwijs in het eerste kwartaal ruim 40% achter op kwartaal één van 2009. Alleen de vraag in de zakelijke dienstverlening laat herstel zien. Verder kan worden aangetekend dat de overheid de komende jaren voor een dubbele uitdaging staat: enerzijds sterk bezuinigen en anderzijds dat de uitstroom als gevolg van de vergrijzing in 2011/2012 zijn hoogtepunt zal bereiken en deze branche hierdoor bovengemiddeld wordt geraakt. De volgende vragen komen daarbij aan de orde. Heeft men zich hier op voorbereid? Kan men hier op anticiperen? Wat is de impact? Verliest men kennis, capaciteit of beiden?

De vraag naar HR professionals in de branche "zakelijke dienstverlening" herstelt Zo ver als de vraag binnen de branches zorg, overheid en onderwijs ten opzichte van 2009 achterblijft, zover loopt de vraag naar HRM professionals binnen de zakelijke dienstverlening voor. Ruim 40% meer geplaatste vacatures de eerste maanden van 2010. Het valt hierbij wel op dat de vraag zich vooral richt op HR- adviseurs. Kennelijk heeft de branche vooral behoefte aan HR-expertise. De vraag naar expertise wordt vaak gedreven door projecten die dynamiek veroorzaken aan de resource kant. Mobiliteitsvraagstukken zijn in de huidige markt nu eenmaal al snel een "uitdaging". Ondanks het terug vallen van arbeidsmarkt in 2008 en 2009, ligt de krapte al weer op de loer en is het in sommige functiegebieden al weer aan de orde van de dag. Organisaties moeten hiervoor een extra beroep doen op de creativiteit van hun HR-adviseurs.

De vraag naar HR-management blijft nog altijd ver achter Op zichzelf is het later aantrekken van de vraag naar nieuwe management niet vreemd. Er zijn nu weinig organisaties die hun managementcapaciteit op voorhand uitbouwen. Extra overhead vraagt altijd om extra uitleg en zeker in tijden waarin kostenbeheersing bij veel organisaties hoog op de agenda staat. Er kan echter ook sprake zijn van behoefte aan meer inhoudelijke expertise op senior HR-niveau. In een recent door Yacht gehouden verkennend onderzoek onder HR directeuren en HR managers geeft een groot deel aan onvoldoende voorbereid te zijn op de impact van de vergrijzing. Verder geeft een groot deel aan dat de huidige HR-tools niet toereikend zijn om de "nieuwe dynamiek" van de arbeidsmarkt de komende jaren het hoofd te bieden. Dit duidt vooral op een vakinhoudelijke vraag naar strategisch HR-beleid.

Vacatureontwikkeling HRM professionals in de eerste maanden van 2010

Ontwikkeling HRM-vacatures in printmedia 2009 t/m periode 3 2010. (bron: Nielsen Media / afdeling Market Intelligence van Yacht)

HRM-vacatures in printmedia periode 1 t/m 3 in 2010 ten opzichte van 2009. (bron: Nielsen Media / afdeling Market Intelligence van Yacht)

Conclusie
Er lijkt licht aan het einde van de tunnel te gloren voor de HRM professionals. Maar dit geldt zeker niet voor alle HR-rollen en alle branches. Het meest opvallende in de eerste maanden is de branche verschuiving. De profit branche lijkt zich voor HRM professionals te herstellen en de non-profit blijft nu juist achter. Wat is het antwoord van non profit organisatie dan op de vragen van de nabije toekomst: Vergrijzing, het "nieuwe"werken, flexibiliteit, etc. Kortom: Hoe ziet het strategisch HR-beleid er uit?

Achtergrondinformatie
Yacht monitort continu de HRM arbeidsmarkt voor ervaren, hoger opgeleide HR Professionals. Per kwartaal worden de Nielsen Media Statistieken, arbeidsmarktgedragsonderzoeken van de Randstad Holding, de Intelligence Group en de Monsterboard Employment Index door Yacht bewerkt, geanalyseerd en uiteindelijk gepubliceerd.

Over Yacht
Yacht. Mensen van betekenis.

Yacht is in Nederland marktleider op het gebied van detachering, interim-management en werving & selectie. Vanuit veertien kantoren faciliteert Yacht de markt met een netwerk van hoogopgeleide en ervaren professionals. Yacht levert specialisten in Bouwkunde, Civiele Techniek en RO, Finance, HRM, ICT, Legal, Logistics & Procurement, Marketing & Communicatie en Technology.

Met zijn relaties werkt Yacht aan intelligente oplossingen, die duurzaam rendement opleveren en de grootste impact hebben. Yacht doet dit vanuit zijn kernwaarden 'Expertise' en 'Implementatiekracht'. Yacht geeft zijn klanten advies op het gebied van HR-oplossingen en helpt bedrijven zich duurzaam te ontwikkelen door het leveren van professionals.

Yacht is onderdeel van Randstad Holding nv, specialist in flexibel werk en human resourcesdiensten. Randstad Holding nv is genoteerd aan de AEX van Euronext Amsterdam.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht