FloraHolland


Glazen Tulp van FloraHolland voor meest veelbelovende noviteit en concept

FLORAHOLLAND, 12 mei 2010 (persbericht) - Donderdag 20 mei 2010 worden de winnaars van De Glazen Tulp 2010 bekend gemaakt. De Glazen Tulp is dé prijs die FloraHolland jaarlijks uitreikt voor de meest veelbelovende noviteiten en concepten van de sierteeltsector. De uitreiking vindt dit keer plaats op de marktplaats FloraHolland Rijnsburg, waar op hetzelfde moment ook de FloraHolland Summer Fair gehouden wordt. Tijdens de feestelijke uitreiking voor genodigden maakt SBS6 opnamen voor het tv-programma De Tuinruimers.

Bij FloraHolland worden jaarlijks honderden nieuwe cultivars en concepten geïntroduceerd, via de klokken op de verschillende vestigingen maar ook via FloraHolland Connect. De breedte en diepte van het in Nederland beschikbare bloemen- en plantenassortiment maakt ons land uniek in de wereld. Handelaren vragen naar nieuwe bloemen- en plantensoorten, omdat zij zich bij hun klanten willen onderscheiden. Ook bloemisten, retailers en tuincentra zoeken voortdurend vernieuwing om hun klanten te verleiden. FloraHolland zet de noviteiten van haar aanvoerders dan ook graag voor de handel in de spotlights. Dit gebeurt op beurzen, tijdens presentaties bij de klok, met speciale veilgroepen maar ook met een prestigieuze Award, De Glazen Tulp. Bedrijven die er uitzonderlijk goed in slagen een product of concept op de markt te brengen, ervaren De Glazen Tulp vaak als de kroon op hun werk.

Vakjury beoordeelde 19 producten
In totaal maken dit jaar 19 producten kans om op 20 mei met `De Glazen Tulp' bekroond te worden. Er zijn vier categorieën: tuinplanten, kamerplanten, concepten en snijbloemen. De kanshebbers zijn tijdens de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer in oktober 2009 en de Trade Fair Naaldwijk in maart van dit jaar genomineerd door een jury van in- en verkopers. Om per categorie een winnaar aan te wijzen, beoordeelde een vakjury bestaande uit Aty Luitze (hoofdredacteur van consumentenbladen Tuin & Co, Seasons en Home & Garden), tv-tuinman Rob Verlinden en tv-trendwatcher Romeo Sommers de producten. De jury bekeek uit commercieel oogpunt welke nominatie het best past bij de trends van nu en aansluit bij de moderne consument.

Glazen Tulp op SBS6
Nieuwe bloemen en planten krijgen regelmatig media-aandacht in het bekende tv-programma De Tuinruimers van SBS6. Tijdens de jurering op 15 april zijn opnamen gemaakt voor dit tv-programma. Ook bij de uitreiking van De Glazen Tulp op donderdag 20 mei is een cameraploeg aanwezig. Wie dan uit handen van juryvoorzitter Rob Verlinden `De Glazen Tulp' mag ontvangen blijft nog geheim. In de uitzending van Tuinruimers op zaterdag 5 juni zendt SBS6 een compilatie uit van de jurering en de uitreiking van De Glazen Tulp 2010. Meer informatie over de nominaties is te vinden op www.floraholland.com (Home > Inkopen > Noviteiten > De Glazen Tulp 2010).

Fotobijschrift: Kwekers presenteren nominaties aan vakjury