Ingezonden persbericht


Quintiq Workforce Planner in gebruik bij Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW)

Den Bosch, 12 mei 2010 - De Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) in Den Haag gebruikt de scheduling-software Quintiq Workforce Planner voor het inplannen van medewerkers voor wereldwijde inspectiemissies. De tool van Quintiq, leverancier van software voor Advanced Planning en Scheduling, is na een succesvolle implementatieperiode sinds kort live.

De OPCW is de onafhankelijke uitvoerende organisatie van de wereldwijde Chemical Weapons Convention (CWC). De OPCW is verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van en toezicht op de conventie, waaronder inspecties van voormalige productiefaciliteiten, opslagdepots, verlaten locaties van chemische wapens en chemische industrieën. Het hoofdkantoor van de OPCW is gevestigd in Den Haag.

Het toewijzen van inspecteurs aan OPCW-missies is een complex logistiek proces en vereist nauwe samenwerking tussen de inspecteurs en de deelnemende landen. De OPCW groeide uit zijn legacy-roostertool waartoe slechts één beheerder toegang had en die niet meer paste bij de complexe planningomgeving. De flexibiliteit van de Quintiq-aanpak zorgt ervoor dat deze oplossing perfect past bij elke specifieke organisatie - waaronder de OPCW. Daarnaast liet Quintiq zien dat het de organisatiedoelstellingen van de OPCW kan ondersteunen. Deze doelstellingen zijn onder andere: een goede planning met de juiste afstemming tussen missieteams en inspecteurs, optimalisatie van de inspecteurinzet zodat meer missies met de beschikbare resources zijn te doen en het verkorten van de tijd die planning in beslag neemt. Daarnaast kan de OPCW met Quintiq de planningtransparantie en de inspecteurtevredenheid vergroten. Dit laatste is mogelijk door individuele voorkeuren mee te nemen in de planning.

Quintiq Workforce Planner is een volledig te configureren oplossing op basis van de Quintiq-technologie en -architectuur, en ondersteunt de OPCW bij handmatige planning en het nemen van beslissingen. Dit geldt voor alle aspecten van de planning van inspecteurmissies, waaronder missieroosters, training, werkplektoewijzing en vertrekplanning. De Quintiq-oplossing is geïntegreerd met belangrijke IT-systemen en databases van de OPCW, wat de communicatie tussen divisies, de webtoegang en de import/export van roosters en planningdata mogelijk maakt. In fase twee van de implementatie worden geavanceerde optimalisatiemogelijkheden voor missieplanning en -budgettering toegevoegd. Verder bekijken Quintiq en de OPCW welke aanvullende functionaliteit mogelijk is.

Peter van Oorschot, Business Unit Director bij Quintiq: "De implementatie bij de OPCW onderstreept dat Quintiq de meest complexe planningeisen aankan en dat we bedrijven en organisaties van elke omvang een concrete toegevoegde waarde bieden. We kijken ernaar uit meer functionaliteit aan de huidige oplossing toe te voegen en de OPCW nog meer te laten profiteren van de mogelijkheden van Quintiq Workforce Planner."

###

Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. Het hoofdkantoor van Quintiq staat in Nederland en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 74 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com.




Ingezonden persbericht