Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeenteraad Barendrecht

Raad maakt weg vrij voor mogelijkheid inzet Mosquito

BARENDRECHT (woensdag 12 mei 2010) ­ Gisteravond heeft de gemeenteraad in meerderheid het initiatiefvoorstel van de VVD aangenomen om de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) zodanig te wijzigen dat een Mosquito kan worden ingezet in de buitenruimte. Een Mosquito is een instrument om de overlast van jongeren tegen te gaan. Inzet is altijd tijdelijk en de Mosquito kan door de burge- meester ingezet worden na overleg met politie en justitie. De raad wordt tevoren geïnformeerd over de inzet.

Reden voor het akkoord gaan met de wijziging in de APV is het verhogen van de openbare orde en veilig- heid en leefbaarheid in de openbare ruimte. De Mosquito wordt enkel gebruikt wanneer er sprake is van structurele overlast van jongeren en indien andere ingezette middelen geen effect hebben. Zonder APV aanpassing kan de Mosquito niet worden ingezet.

Externe inhuur maximaal 2,5 miljoen
Om de externe inhuur in te perken heeft de raad unaniem de kadernotitie externe inhuur vastgesteld. Hierin worden de kaders geschetst waarbinnen de gemeente externe medewerkers kan inhuren. De gemeente kan voor maximaal 2,5 miljoen inhuren in 2010, voor een maximaal uurtarief van 150 euro. Daarnaast moet het college voor alle externe medewerkers vanaf een bepaald salarisniveau zo spoedig mogelijk een aanbeste- dingsprocedure opstarten. Ook moet het college de raad met regelmaat op de hoogte houden van de te verwachten en werkelijke kosten voor inhuur.

Benoeming collegeleden in gemeenschappelijke regelingen De gemeente wordt door collegeleden vertegenwoordigd in diverse overlegorganen van gemeenschappelij- ke regelingen. Door de wisseling van collegeleden is ook de vertegenwoordiging gewijzigd. Het gaat hier om vertegenwoordiging in de volgende gemeenschappelijke regelingen: Stadsregio, Natuur- en recreatiegebied IJsselmonde, Stadsregio Rotterdam-Rijnmond, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, SVHW (Samenwer- king Vastgoedinformatie, Heffing en Waardebepaling), DCMR Milieudienst Rijnmond, GGD Rotterdam en omstreken, HALT Rotterdam Rijnmond, Financieel Koepelschap Buitenstedelijk Groen en Volwasseneduca- tie Rijnmond Oliver.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht