Ingezonden persbericht


Persbericht

Mondial Assistance bevestigt internationaal leidende positie met een omzetgroei van 5,4% tot 1,67 miljard euro


· Omzet 2009: 1,673 miljard euro (+4,8%, bij constante wisselkoersen +5,4%)
· Nettowinst: 56 miljoen euro

· Combined ratio: 95,9%

· 10.231 medewerkers in 28 landen

· 15 miljoen dossiers afgehandeld (+11%) en 42 miljoen telefonische oproepen beantwoord

Mondial Assistance heeft de financiële resultaten over het boekjaar 2009 bekendgemaakt. Met een totale omzet van 1,673 miljard euro realiseerde de wereldwijde marktleider een groei van 4,8%, ofwel een toename van 5,4% tegen constante wisselkoersen. De nettowinst over het boekjaar bedroeg 56 miljoen euro. Hoewel de marktomstandigheden moeilijker waren als gevolg van de economische crisis en een toename van schadeclaims, slaagde Mondial Assistance erin een toenemende groei van de winstgevendheid te realiseren dankzij de innovatieve strategie en de betrokkenheid en toewijding van de 10.231 medewerkers, verdeeld over 28 landen. De groep beantwoordde meer dan 42 miljoen telefoontjes en heeft meer dan 15 miljoen dossiers afgehandeld op alle continenten.

"Mondial Assistance gaat door op de weg van innovatieve en winstgevende, verantwoorde groei", aldus Rémi Grenier, President van Mondial Assistance. "Onze groei steunt op de evenwichtige ontwikkeling van onze activiteiten, zowel geografisch als in termen van productaanbod. Wij realiseren steeds meer synergie tussen de verschillende bedrijfsonderdelen door onze innovaties te delen en daar maximaal gebruik van te maken, de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen en onze klanten in de gehele wereld het hoogste niveau en kwaliteit van dienstverlening te bieden."

Groter aandeel van diensten op het gebied van gezondheidszorg en zorgbehoeften en hulp in en rondom de woning
Op het gebied van reisverzekeringen en reisgerelateerde hulpverlening kon Mondial Assistance het hoofd bieden aan de crisis dankzij de innovaties. Deze activiteit steeg met 3,8% in 2009 en maakt thans 47% van de wereldwijde omzet uit (48% in 2008). De automotiveactiviteiten zagen de omzet in 2009 stagneren, hetgeen de problemen illustreert waar deze sector mee te maken had. Automotive tekent voor 37% van de wereldwijde omzet van de groep (39% in 2008). Andere diensten (op het gebied van gezondheidszorg en zorgbehoeften en hulp in en rondom de woning) groeiden met 22,8% en maken thans 16% van de totale activiteiten uit (13% in 2008).

Duurzame internationale groei
De drie grootste landen in termen van omzet zijn Frankrijk ( 380 miljoen), de Verenigde Staten ( 212 miljoen) en Australië ( 149 miljoen). Deze drie grote landen vertegenwoordigen de drie geografische zones van de groep (Europa, Amerika en Azië-Pacific). Uit de cijfers blijkt eens te meer hoe uitgebalanceerd de wereldwijde activiteiten van Mondial Assistance zijn.

Europa, de oudste markt op het gebied van hulpverlening, vertegenwoordigt 67,3% van de activiteiten van de groep. Met 17 werkmaatschappijen, verdeeld over het continent, werd de groep geconfronteerd met uiteenlopende groeipercentages, maar in zijn totaliteit bedroeg de toename in Europa bijna 2%. Frankrijk (+9,2%), Spanje (+11,7%), Griekenland (+21,4%) en Zwitserland (+12,4%) droegen in belangrijke mate bij aan de gezonde groei in dit werelddeel.

Ten slotte realiseerde Mondial Assistance een belangrijk project met de vorming van een Europese verzekeringsmaatschappij die zeven, en binnenkort elf, landen omspant. Deze unieke nieuwe structuur is ontworpen als een reactie op verwachte nieuwe marktontwikkelingen met een groeiend aantal klanten en pan-Europese contracten in een open markt.

Mondial Assistance - Poeldijkstraat 4 - 1059 VM Amsterdam - Postbus 9444 - 1006 AK Amsterdam Tel: +31 (0)20 561 87 11 Fax: +31 (0)20 561 88 65 - Internet: www.mondial-assistance.nl - E-mail: info@mondial-assistance.nl





Nederland
Ondanks tegenvallende opbrengsten uit de verkoop van reisverzekeringen vanwege de economische crisis wist Mondial Assistance de omzet in Nederland te consolideren. Met name in de automotive- en verzekeringsmarkt versterkte Mondial Assistance aanmerkelijk haar positie door uitbreiding van dienstverlening bij bestaande relaties en het binnenhalen van meerdere grote nieuwe relaties.

>

Mondial Assistance: elke twee seconden ergens ter wereld een hulpaanvraag De Mondial Assistance Group, internationaal marktleider in hulpverlening en reisverzekeringen, telt meer dan 10.000 werknemers die samen meer dan 40 talen spreken. Ze werken over de hele wereld met een netwerk van 400.000 dienstverleners en 180 correspondenten. 250 miljoen mensen (4% van de totale wereldpopulatie) maakt gebruik van de services die Mondial Assistance Group aanbiedt op alle vijf de continenten. Mondial Assistance is een onderdeel van de Allianz Group. Kijk voor meer informatie op www.mondial-assistance-nederland.nl of www.mondial- assistance.nl.