FNV KIEM

De eerste Rotterdamse Popquiz Marathon

maandag 12 april 2010

Woensdag 12 mei vindt de allereerste Rotterdamse Popquiz Marathon plaats. Die avond kun je op een recordaantal van tien locaties door heel de stad meespelen met verschillende popquizzen. Of je nu een metalhead bent of alleen van Nederlandstalige muziek houdt, er is altijd ergens een ronde waarin je kunt uitblinken.

Popquiz - geschiedenis
Het fenomeen popquiz bestaat al meer dan 20 jaar. Overal in het land zijn er popquizzen waar je in teamverband je popkennis kunt laten testen. Over het algemeen worden deze quizzen bezocht door echte popkenners; meestal mannen in de leeftijdscategorie 45 plus. Ongeveer 8 jaar geleden begon het promotie- en boekingskantoor Rock 'n' Roll Highschool met het samenstellen van de Rotown Popquiz. Bij de samenstelling werd in het bijzonder gelet op de toegankelijkheid van de vragen. De deelnemers hoefden geen ingewikkelde dingen te weten zoals de producer van de B-kant van de derde single van Led Zeppelin, maar alles wat een gemiddelde muziekliefhebber als basiskennis beschouwt. Om te zorgen dat de gemiddelde leeftijd van de popquiz-teams drastisch naar beneden zou gaan, bestonden de vragen voor minimaal de helft uit muziek van de afgelopen 10 jaar. Het concept sloeg enorm aan. De meest recente Rotown Popquiz had een record aantal van 86 deelnemende teams. De gemiddelde leeftijd lag rond de 26 jaar én de helft van de deelnemers waren vrouwen, ook een unicum voor een popquiz.

Popquiz Marathon
Woensdag 12 mei wordt de immens populaire Rotown Popquiz eenmalig uitgebreid tot een Popquiz Marathon. Tussen 19.00 uur en 20.00 uur kun je in Rotown je deelnamebewijs omwisselen voor een stempelkaart. Daarmee kun je op 10 verschillende locaties meespelen. Je hebt genoeg tijd om aan drie á vier rondes deel te nemen. Elke ronde op elke locatie is anders en je kunt dus helemaal je eigen quiz samenstellen zonder dat je twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld. De punten worden keurig bijgehouden en rond middernacht wordt in Rotown het winnende team bekend gemaakt. Een team kan de quiz alleen winnen als het aan minimaal drie rondes op twee verschillende locaties hebt meegedaan. Aansluitend vindt in Rotown de Nacht van de Popquiz plaats.

Voor meer informatie, de locaties, het blokkenschema en tips om te winnen kijk op www.popquizmarathon.nl