Remmers zonder Van Gestel in hoofdtoernooi Rome


beachvolleybalduo voor 50% geblesseerd

SCHEVENINGEN, 20100512 -- Volgende week vindt in Rome de eerste Grand Slam plaats in de Swatch/FIVB World Tour Beachvolleybal. Beachtalent Daniëlle Remmers (21) is al verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi op basis van behaalde punten van vorig jaar. Haar vaste beachpartner Sophie van Gestel (19) kampt echter al enige tijd met een blessure aan haar hiel en kan daarom komende week niet mee naar Italië. Remmers zal daarom met een andere partner deelnemen.

Sinds afgelopen zomer heeft Van Gestel al last van haar hiel. Twee maanden geleden is zij hiervoor nog onder het mes gegaan, waarbij een slijmbeurs is weggehaald en haar hielbot een beetje is bijgeschaafd. De jonge beachvolleybalster volgt nu een revalidatieprogramma met de focus om zo snel mogelijk weer samen met Daniëlle te kunnen spelen. Eind vorig jaar speelde het duo nog de World Tours in China en Thailand en eindigde daar respectievelijk op een zevende en negende plek.

"Ik train inmiddels elke dag zo'n anderhalf uur in het zand en sinds twee weken mag ik ook weer springen in de training. Dat geeft enige weerstand en soms ook nog pijn in de voet, maar dat is ook logisch", legt Van Gestel uit. "Gelukkig wordt ik goed begeleid door de fysiotherapeut en hoop ik vanaf juni weer aan binnenlandse toernooien mee te doen".

Ondertussen speelt Daniëlle Remmers de buitenlandse toernooien met haar voormalige partner Michelle Stiekema. "We kennen elkaar goed en zijn dus redelijk op elkaar ingespeeld. Natuurlijk was ik dit seizoen liever met Sophie gestart, maar dat zat er gewoon niet in.," aldus Remmers.

Remmers en Stiekema nemen komende week, van 17-22 mei in Rome, deel aan de eerste Grand Slam in de Swatch/FIVB World Tour. Ze zijn reeds geplaatst voor het hoofdtoernooi. Afgelopen week kwam het gelegenheidsduo niet door de kwalificatierondes van het toernooi in Shanghai (China).

De prestaties van Daniëlle Remmers en Sophie van Gestel zijn te volgen via hun website: www.remmers-vangestel.nl





Ingezonden persbericht