Medisch tuchtcollege doet uitspraak in voordeel slachtoffers


Cosmetisch arts doorgehaald uit BIG-register. Openbaar Ministerie nu aan zet

BREDA, 20100512 -- `Het leed voor de slachtoffers is niet te overzien. Het zelfvertrouwen van mijn cliënten is door de ernstige verminkingen onherstelbaar aangetast. Daarnaast heeft het vertrouwen in de gezondheidszorg opnieuw een flinke deuk opgelopen. Het is onvoorstelbaar wat niet gespecialiseerde artsen kunnen aanrichten. Daarbij moet worden bedacht dat alle slachtoffers zijn gevallen nadat hij in 2001 een waarschuwing heeft gekregen en in 2004 zes maanden is geschorst. Blijkbaar kon hij zonder controle doorgaan met zijn praktijken. Waarom heeft de Inspectie niet meer gecontroleerd?!' aldus letselschadeadvocaat Rob Vermeeren, vast panellid bij TV-programma Missers en belangenbehartiger van twee gedupeerden.

Slachtoffers zoeken erkenning bij het Medisch Tuchtcollege. In het TV-programma Missers staat het Medisch Tuchtcollege regelmatig ter discussie. Men moet eerder en harder straffen om praktijken als deze te voorkomen.

Zoals ook hier is een georganiseerde actie van meerdere slachtoffers de enige weg om de Inspectie en het Tuchtcollege tot actie en zwaardere straffen te dwingen. Met het geschatte aantal verwijtbare gewonden en doden van respectievelijk 40.000 en 1.700 en maar 200 gegronde klachten bij het Tuchtcollege staat vast dat er veel mis is met het toezicht en de controle. Ondanks de goede voornemens de aantallen te doen verminderen, lopen ze fors op in de cosmetische chirurgie. Samen met de Stichting Slachtoffers Cosmetisch Artsen kan nu eindelijk een vuist worden gemaakt en beunhazen een halt toe worden geroepen.

Nu is het Openbaar Ministerie aan zet om de cosmetisch arts strafrechtelijk te vervolgen.





Ingezonden persbericht