Nieuwe PrijsKwaliteit.nl maakt kopen weer eenvoudig en overzichtelijk


MAASTRICHT, 20100512 -- Op het nieuwe Prijskwaliteit.nl wordt het vergelijken van complexe producten (laptops, tv's, beamers, camera's en meer) kinderspel. Een grondig vergelijk van honderden producten vergt slechts 3 muisklikken omdat de website al het rekenwerk doet. Als resultaat verschijnt er een slim overzicht met `prijskwaliteit-scores'. Deze score drukt uit hoe de totale prijs-kwaliteitverhouding is van alle ingewikkelde onderdelen die in het product aanwezig zijn. Zo vindt iedere moderne consument, zonder technische kennis, het beste product.

Waarom is dit zo belangrijk? De Nederlandse markt voor consumentenelektronica is jaarlijks goed voor ruim ¤ 3 miljard(!). Doorlopend worden er nieuwe, snellere en betere productversies gepresenteerd waarvan bijna niemand kan beoordelen hoe hoog de meerwaarde is. Handig voor de consument? Nee, want wie begrijpt immers alle details?

Bekende vergelijkingssites schieten tekort, daar vind men alleen een opsomming en moet er alsnog handmatig vergeleken worden. Het team experts van Prijskwaliteit.nl heeft de werkelijke toepassing van alle producten in kaart gebracht en diverse herkenbare gebruiksprofielen ontwikkeld. Omdat er bij ieder profiel weer andere technische kwaliteiten van belang zijn, ontstaat er een persoonlijk aankoopadvies dat te begrijpen is voor jong en oud.