VerkeersInformatieDienst



Hemelvaartsweekend 2010

10 mei 2010, 15:20
Het hemelvaartsweekend begint al op woensdag 12 mei en zal duren tot en met zondag 16 mei. Gezien de verwachte weersomstandigheden is de kans groot dat het een mooi Hemelvaartsweekend kan worden. Woensdagmiddag rond 12.00 uur zal de drukte snel toenemen en zal er een zware spits volgend met files met een totale lengte van ongeveer 350 km.

De bestemmingen van de vakantiegangers liggen voor een groot deel bij de campings op de Veluwe. Ook zal er extra drukte zijn vanuit Duitsland, eveneens richting de Veluwe, maar ook naar vakantiebestemmingen in Zeeland, Friesland en Noord- en Zuid-Holland.

Extra drukte wordt verwacht op woensdag 12 mei tussen 12:00 en 20:00 uur en op donderdag 13 mei tussen 10:00 en 12:00 uur en wel op de volgende wegen:
A1, richting Apeldoorn, tussen Amsterdam en Barneveld. A2, in zuidelijke richting, tussen Utrecht en den Bosch en voor Maastricht.
A6 en A7, voor het knooppunt Joure.
A2, richting Arnhem, tussen Utrecht en Ede en richting Utrecht, tussen Zevenaar en Ede en voor Den Haag
A28, richting Zwolle, tussen Utrecht en Harderwijk.

Op Hemelvaartsdag zullen er veel dagjesmensen zijn, die op weg gaan naar de diverse woonboulevards, maar ook naar de diverse attracties in Nederland. Het ligt meestal aan de weersomstandigheden hoe laat men weer terug gaat naar huis. Bij mooi weer blijft men wat langer op de camping. Is het minder mooi dan vertrekt men eerder naar huis. Ook zijn er veel mensen die tot en met zondag op de camping blijven en er dus een lang weekend van maken.