(Her)benoemingen bij ARCADIS

ARNHEM, Nederland, May 12, 2010/PRNewswire/ -- ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekend gemaakt dat tijdens de vandaag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders een aantal herbenoemingen en benoemingen door aandeelhouders is goedgekeurd. De herbenoemingen betreffen de heer Rijnhard van Tets, voorzitter van de Raad van Commissarissen die voor een nieuwe termijn van vier jaar werd benoemd en de heer Friedrich Schneider, lid van de Raad van Bestuur, eveneens voor een termijn van vier jaar. Nieuwe benoemingen betroffen de eerder aangekondigde toevoeging aan de Raad van Bestuur van de heer Renier Vree, in de positie van Chief Financial Officer, en de benoeming van de heer Ian Grice als lid van de Raad van Commissarrissen, beiden voor een periode van vier jaar.

Renier Vree (45) is in 1987 in dienst getreden bij Koninklijke Philips Electronics NV. Daar heeft hij in diverse functies uitgebreide internationale financiële bestuurservaring opgedaan. Ook was hij verantwoordelijk voor talrijke acquisities. In de periode 1994 - 2002 werkte hij als financieel directeur/CFO van diverse business units in de Verenigde Staten en Azië. Daarna heeft hij bij Philips trajecten geleid om wereldwijd efficiencyverbeteringen te realiseren. Vanaf 2004 was hij CFO van Philips Lighting.

Ian Grice (57) is civiel ingenieur en is het merendeel van zijn loopbaan actief geweest in de infrastructuur- en gebouwenmarkt. Van 1981 - 1995 werkte hij bij John Mowlem plc aan het opzetten en ontwikkelen van de management contracting activiteiten, de continentaal Europese business en de succesvolle facilities management activiteiten van Mowlem in het V.K. Van 1995 - 2003 was hij Executive Board Director en van 2003 - 2008 Chief Executive Officer van Alfred McAlpine plc, een in de U.K. gevestigde support services groep. Hij was ook verantwoordelijk voor de internationale activiteiten in Azië en het Midden-Oosten. Onder zijn leiding werden de eerste PFI (Private Financed Initiatives) projecten voor wegen en ziekenhuizen gewonnen.

Over ons:

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. We verbeteren mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met 15.000 medewerkers en EUR 1,8 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. ARCADIS ondersteunt UN-HABITAT met kennis en expertise om de leefomstandigheden in snel groeiende steden over de hele wereld te verbeteren. Bezoek ons op http://www.arcadis.com

PRN NLD

Source: ARCADIS NV