Ingezonden persbericht


Amsterdam, 12 mei 2010
Religie, arbeidsmarkt en onderwijs verkiezingsthema's voor jonge moslims

Uit een onderzoek naar de belangrijkste thema's voor de komende verkiezingen onder de achterban van Maroc.NL zijn de volgende thema's als belangrijkste naar voren gekomen: vrijheid van religie, de kwaliteit en toegankelijkheid van het onderwijs en kansen op de arbeidsmarkt. Ruim de helft van de 1000 ondervraagden kozen deze drie thema's als doorslaggevend voor hun stemkeuze.

Verder maakte men zich vooral zorgen over de verwaarlozing van de achterstandswijken en de daarbij horende segregatie en criminaliteit (41,2 %). Thema's die slechts door een kwart van de ondervraagden werd gekozen zijn: Nederlanderschap, inburgering en gezinsvorming.

De resultaten van het onderzoek zijn hier te bekijken. De enquête werd gehouden in opdracht van STANN, Stemadvies Nieuwe Nederlanders, een stemwijzer die ontwikkeld wordt door Maroc.NL i.s.m. Kennisland, Allochtonenweblog en 1Vandaag. STANN geeft aan de hand van 20 vragen inzicht in de standpunten van de grootste partijen op de voor "nieuwe Nederlanders" meest relevante thema's. STANN zal begin volgende week worden gelanceerd

---


Noot voor redacties
Noot voor redactie (